De fruitbomen en struiken moeten natuurlijk jaarlijks gesnoeid worden.
De fruitbomen en struiken moeten natuurlijk jaarlijks gesnoeid worden. (Foto: Eetbaar park)

Snoeischaar in fruitbomen en struiken in Park Meerland

Op zaterdag 10 maart is het NL Doet. De lokale werkgroep Eetbaar park van Duurzaam Meerhoven gaat dan aan de slag in park Meerland. Wie doet hieraan mee?

MEERHOVEN - Wie meedoet aan NL doet in park Meerland, komt om 10.00 uur op het parkeerterrein aan het Zandstrand. Als advies geldt het meenemen van een schep en eventueel regenkleding. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Anitalie Bregts; zie hiervoor het e-mailadres in het kader onder dit artikel. Voor een broodje wordt gezorgd.

Groene hart

Park Meerland vormt het groene hart van het Eindhovense stadsdeel Meerhoven. Het is een indrukwekkend landschapspark met een grootte van maar liefst 60 hectare. Dat zijn - om te vergelijken - ruim 100 voetbalvelden! Het ontwerp van het park is geïnspireerd op de Engelse landschapsstijl en zit vol met 'natuurlijke 'verrassingen.
Kenmerkend voor Park Meerland zijn de heuvels en glooiingen met prachtige uitzichten, bossen en weidse grasvlakten, grote waterpartijen en kronkelende vennetjes. Een gedeelte hiervan nu is gereserveerd voor Eetbaar park van Duurzaam Meerhoven.

Snoeien

In het Park Meerland staan fruitbomen en struiken die natuurlijk jaarlijks gesnoeid moeten worden. Ook moeten de boomspiegels vergroot worden en voorzien van de nodige biologisch bemeste aarde. Van het afval worden takkenrillen gemaakt. Tenslotte gaan we ook nog fruitbomen, bessenstruiken en rozenbottels aanplanten.

Gevolg

Het gevolg van al het werk is, dat de fruitbomen en struiken meer fruit gaan geven. Mensen mogen hiervan wat plukken, vogels en insecten hebben zo meer voedsel. En de takkenrillen creëren nestgelegenheid voor vogels en bieden de nodige bescherming aan kleine zoogdieren, amfibieën en insecten.

Bijzonderheden

Samenkomen om 10.00 uur op het parkeerterrein aan het Zandstrand. Vandaar het Park Meerland in voor de werkzaamheden. Breng een schep mee en bij nat weer laarzen en regenjassen. Tot uiterlijk 14.00 uur wordt gewerkt. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd.

Meer berichten
Shopbox