Het favoriete plekje van Peter Leo is de plek waar hij 2e-hands drumstellen repareert, stemt en verkoopt. FOTO: Theo van Sambeek.
Het favoriete plekje van Peter Leo is de plek waar hij 2e-hands drumstellen repareert, stemt en verkoopt. FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

'Het is echt puur een passie van me'

Naam?
"Mijn naam is Peter Leo."
Geboortedatum?
"25 juli 1958."
Woont in Veldhoven in:
"In de Heikant."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Dat is de plek waar ik 2e-hands drumstellen repareer, stem, verkoop en vooral de plek waar ik uitleg geef aan mensen over drummen, hier aan huis."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?
"Ik praat heel graag over alles wat met drummen te maken heeft. Het is echt puur een passie van me, want de manier waarop ik het wil doen, is het niet commercieel. 's Morgens werk ik namelijk gewoon bij een bank. Ik geef workshops in drummen, doe aan teambuilding, geef les op scholen, maar ook een soort therapie met drummen. Drummen is een hele goede ontspanning, maar ik merk dat mensen niet altijd weten wat drummen inhoudt."

Kom je hier vaak?
"Ik kom hier echt elke dag en zit al 30 jaar in het vak. Ik heb 24 jaar bij een grote zaak gewerkt. Maar voor mij werd het te groot. Vandaar dat ik hier ben begonnen, voor mezelf. Het is écht mijn favoriete plekje."

Neem je ook weleens iemand naar deze plek en hoe reageert die dan daarop?
"Iedereen is hier welkom voor vragen of om een drumstel uit te proberen."

Wil je zelf nog iets anders kwijt over jouw favoriete plekje?
"Ik vind het contact met drummers zo leuk en belangrijk en wil hen graag een podium bieden, zodat we ook ervaringen kunnen uitwisselen. Het idee hiervan is om beginnende drummers, leraren, en beroepsdrummers eens bij elkaar te brengen. En dan uit te leggen hoe je het kunt verbeteren. Wat is een baspedaal? Houding verbeteren? Vandaar dat ik zondag 18 maart van 12.00 uur tot 17.00 uur 'Peer Drums Tref Part 2' organiseer in Dorpshuis D'n Bond in Veldhoven. Het kost maar 4,00 euro en zo hoop ik dat we daar ook een favoriet plekje voor drummers kunnen creëren."

kader

Heeft u ook een favoriet plekje in Veldhoven en wilt u dat delen met de lezers, neem dan via de e-mail contact op met Mireille Camps.

schrijf.mireille@kpnmail.nl

Meer berichten
Shopbox