Ad Adriaans
Ad Adriaans

'Ik wilde zelf geld verdienen op kantoor'

"Ik kijk terug op een prachtige loopbaan bij de Rabobank en ga nu genieten van mijn welverdiende pensioen." Petra Peeters-van der Meeren (62) werkte 46 jaar fulltime voor de bank.

VELDHOVEN - In de winkel, bij de wandelclub tot in de sauna; vrijwel dagelijks wordt de Veldhovense wel ergens herkend door mensen die ze tijdens haar langjarige loopbaan bij de Rabobank meemaakte. De dochter van fietsenmaker Jan van der Meeren aan de Locht begon op 15-jarige leeftijd bij de Boerenleenbank als assistente op de afdeling administratie. "Mijn vader had me het liefst in de fietsenwinkel gezien, maar ik wilde zelf geld verdienen op kantoor."

Goed woordje

Haar eerste salaris bedroeg bruto 325,00 gulden per maand. Het zou zo maar kunnen dat ze haar baan te danken had aan de toenmalige pastoor Van Rooij. "Toen ik 15 jaar in dienst van de bank was, hoorde ik van toenmalig directeur Vissers dat de pastoor een goed woordje voor me had gedaan."
Op het kantoor aan de Meent na, werkte ze op alle locaties die de bank in Veldhoven heeft gehad. "Al snel kwam ik terecht achter de balie van het kantoor aan de Fr. Bekersstraat. Jarenlang bezocht ik ook een aantal lagere scholen om de bij velen nog bekende spaarzegeltjes van de bank te verkopen. Veel mensen kennen mij ook daar nog van."

Vrouwenkantoor

De 13 jaar die ze op het kantoor in Winkelcentrum Zonderwijk werkte, rekent Petra tot de mooiste periode uit haar werkzame leven. "Ik groeide er door naar de functie van kantoorbeheerder en stond dicht bij de klanten, dit was 'mijn kantoor'. Indertijd was ik in het Zuiden de 1e vrouw in die functie. De bezetting van kantoor Zonderwijk bestond uit vrouwen, het was een zogenaamd 'vrouwenkantoor'. Tot op de dag van vandaag zijn die oud-collega's nog steeds goede vriendinnen van me."
Haar opleidingenoverzicht start met een baliecursus in 1975 en beslaat inmiddels een document van liefst 9 kantjes. "Onlangs kreeg ik nog de e-learning Bewindvoering aangeboden. Ik zei: die hoef ik niet meer. Ik hoef nog maar 9 dagen te werken", zegt ze met een lach.

Op de foto: Na 46 jaar Rabobank zit Petra Peeters-van der Meeren voortaan thuis op de bank.

Meer berichten
Shopbox