De Veldhovense Read2Me!-winnares van 2018 Franka Borst leest voor uit Dagboek van een Muts. FOTO: Willem Binnendijk.
De Veldhovense Read2Me!-winnares van 2018 Franka Borst leest voor uit Dagboek van een Muts. FOTO: Willem Binnendijk. (Foto: Willem Binnendijk)

Franka Borst wint Veldhovense ronde Read2Me!

Brugklasleerling Franka Borst uit klas BK1B van het Sondervick College is tijdens een zeer spannende en feestelijke finale op dinsdag 20 februari de Veldhovense voorleeskampioen Read2Me! van 2018 geworden. Read2Me! is dè landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers.

VELDHOVEN - Met Franka Borst op de 1e plaats, is Tim Govers uit HA1C 2e geworden en Justin van de Kerkhof uit VW1F wist de 3e plaats te veroveren. Alle 3 werden hiervoor beloond met een mooie Read2Me!-oorkonde en een 'Lekker Lezen'-pakket, met daarin onder meer een poëziekussen en een gesigneerd boek van Buddy Tegenbosch.

Jury

De jury van de Veldhovense ronde Read2Me bestond uit Danielle Bangert (Veldhovense Read2Me!-winnares van 2017), Martijn van Herpen (lees- en mediaconsulent van de Bibliotheek Veldhoven) en Monique van Roosmalen (rector van het Sondervick College). De presentatie werd verzorgd door de bekende jongerenschrijver Buddy Tegenbosch.

Emotie

In de voorronden van de Veldhovense Read2Me!-voorleeswedstrijd zijn de 2 beste voorlezers van vmbo, mavo, havo en vwo gekozen. Deze 8 voorlezers namen het dus tegen elkaar op in de daartoe geschikte aula van het Sondervick College in Veldhoven.
Franka Borst las voor uit het boek 'In de spotlights: avonturen van een niet zo geslaagd popidool' uit de serie 'Dagboek van een Muts' van Rachel Renée Russell. De juryleden roemden na afloop van haar voordracht haar stemgebruik en voorleestoon waarmee ze de emotie goed overbracht.
Franka Borst was zichtbaar verrast en zeer blij met haar overwinning. Ze gaat nu Veldhoven vertegenwoordigen in de provinciale finale van de Read2Me!-voorleeswedstrijd op donderdag 19 april in Theater Tiliander in Oisterwijk.

Onderdeel

De Veldhovense ronde van Read2Me!-voorleeswedstrijd is onderdeel van de Bibliotheek op school VO, de samenwerking tussen het Sondervick College en de Bibliotheek Veldhoven met als doel de taal-, lees- en mediavaardigheden van leerlingen te verhogen.

Meer berichten
Shopbox