‘… Dat het me opviel dat je steeds lachte. En dat je dan een kuiltje had. Net hier, aan de rechterkant van je wang.’ FOTO: Jürgen van Hoof.
‘… Dat het me opviel dat je steeds lachte. En dat je dan een kuiltje had. Net hier, aan de rechterkant van je wang.’ FOTO: Jürgen van Hoof. (Foto: Jürgen van Hoof)

GIF, bijzonder intiem toneelstuk

Daniëla Bogers en Johan Sanders van toneelvereniging Meer Vreugde Kern (MVK), kruipen in het bijzondere toneelstuk GIF op bijzonder indrukwekkende wijze in de huid van ZIJ en HIJ. In dit prijswinnende stuk met een lach en een traan, zien we hoe een man en een vrouw worstelen met hun levens na een ingrijpende gebeurtenis. Zangeres Janneke Moerkens en violiste Eefje van Huijkelom onderstrepen de intieme sfeer van dit prachtig geschreven werk in de Linden zaal van Theater de Schalm.

VELDHOVEN - Omdat regisseur Luciën Brouns MVK een warm hart toedraagt, vraagt hij speciaal aan deze vereniging om GIF te mogen regisseren. Brouns: "Het stuk is van de eerste tot de laatste minuut boeiend. Het wordt niet voor niets in zoveel landen en in diverse talen over de hele wereld uitgevoerd."

Worstelen

In GIF gaat het over een man en een vrouw, die elkaar 10 jaar na het overlijden van hun enige zoon weer ontmoeten. Beiden hebben een brief ontvangen, waarin een herbegraving wordt aangekondigd, omdat er gif in de grond is gevonden. De man en de vrouw worstelen ieder op eigen wijze nog steeds met hun verlies. HIJ is 10 jaar geleden een nieuw leven in Frankrijk begonnen, terwijl ZIJ in hetzelfde huis is blijven wonen en ze vindt het moeilijk verder te gaan met haar leven. Tijdens het weerzien passeren alle emoties de revue, zoals verdriet, woede, begrip, maar zeker ook onbegrip…

IJzersterke dialogen

De 2 personages worden gespeeld door Daniëla Bogers en Johan Sanders, die met ijzersterke dialogen, maar ook een vleugje humor in dit ontroerende toneelstuk nóg verder boven zichzelf uitstijgen dan ze ooit gedaan hebben. Sanders: "In de 38 jaar dat ik meespeel in het amateurtoneel, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Hoewel het natuurlijk een indrukwekkend thema is, heeft Lot Vekemans dit werk gewoon zó mooi geschreven!"
Ook Bogers is diep onder de indruk en zegt: "Ik ben zó trots dat ik dit bijzondere stuk mag spelen!"

Meer berichten
Shopbox