Veldhovense Carin van der Velden regisseert komedie bij Theater 't Ros Knegsel.

Op 16 maart a.s. gaat bij Theater ’t Ros in Knegsel een klassieker onder de blijspelen in première, “Een beeld van een man” van J. Hemmink-Kamp. Voor Carin van der Velden uit Veldhoven is het haar regiedebuut.

Veel amateurverenigingen hebben de komedie “Een beeld van een man” al eens geprogrammeerd. Ook hTheater ’t Ros heeft het stuk 28 jaar geleden al eens gespeeld. In maart wordt de remake gepresenteerd van deze klassieker. Het stuk is een garantie voor een vermakelijk avondje amateurtoneel dankzij de vele hilarische situaties.

Regisseuse Carin van der Velden-van Hulst heeft in haar woonplaats, met name bij Meer Vreugde Kern en de Veldhovense Revue, in veel verschillende rollen en onder diverse regisseurs veel toneelervaring opgedaan. Haar talent is inmiddels ook opgemerkt in Knegsel. Bij ’t Ros voelt ze zich al lange tijd thuis dankzij haar grimeerwerk. Met “Een beeld van een man” is Carin zeer tevreden: “Het is een mooie komedie, een perfect stuk om als regisseur mee te beginnen. Een grappig verhaal met vette typetjes. Ik hoop dat we het publiek een mooie avond kunnen bezorgen.”

In het stuk staat de antiek verzamelende Barones Helena centraal. Vooral alles wat uit de tijd van Napoleon stamt heeft haar interesse. Ze heeft zelfs een levensgroot wassen beeld van hem gekocht. De nieuwe bedienden moeten het beeld op zijn plaats zetten maar dat gaat niet helemaal goed. Ze vinden een oplossing die wel voor enige verwarring zorgt. De verstrooide baron en zijn slaapzieke zwager zijn niet gecharmeerd van het beeld en daardoor ontstaan vervelende situaties die midden in de nacht escaleren.

Behalve op 16 maart a.s. wordt het stuk gespeeld op 17, 23, 24, 30 en 31 maart 2018. Het aanvangstijdstip is telkens 20.00u. Alle voorstellingen vinden plaats in MFA De Leenhoef aan de Steenselseweg 8a in Knegsel. Entreebewijzen ad € 10,00 (incl. pauzedrankje) kunnen gereserveerd worden via de website www.theatertros.nl en via 06-55831274.

Meer berichten
Shopbox