Neef van Toine, Rob Wintermans (links), zorgde voor een live Skype-verbinding met SamenLoop voor Hoop 2015, tijdens het verblijf van Toine van der Looij in het MMC Veldhoven. FOTO: Theo van Sambeek.
Neef van Toine, Rob Wintermans (links), zorgde voor een live Skype-verbinding met SamenLoop voor Hoop 2015, tijdens het verblijf van Toine van der Looij in het MMC Veldhoven. FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

'De tijd is heel kostbaar goedje...'

De organisatie van SamenLoop voor Hoop Veldhoven is volop bezig met de voorbereidingen van de 4e editie van het unieke loopevenement van 2 en 3 juni aanstaande. Wie strijdt tegen kanker of kanker heeft overwonnen, wordt door SamenLoop voor Hoop Veldhoven uitgenodigd en als eregast in de watten gelegd.

VELDHOVEN - "De belangrijkste insteek voor de 'Survivors' tijdens SamenLoop voor Hoop Veldhoven is dat je niets hoeft!", aldusTamara Renders. Zij heeft de organisatie van het Survivorprogramma onder haar hoede. "Mensen vragen zich namelijk echt wel af: Kàn ik wel meedoen of wíl ik het wel? Tijdens die informatiebijeenkomst kunnen alle vragen gesteld worden."

Saamhorigheid

Toine van der Looij hoopt er bij te kunnen zijn. Tijdens zijn verblijf in het MMC Veldhoven in 2015, loopt een team van ruim 50 personen mee om de aandacht te vestigen op kankerbestrijding. Toine wordt op dat moment voorbereid op stamceltransplantatie in Maastricht en blikt terug: "Het is begonnen met een gebroken ruggenwervel waar ik een half jaar mee rond heb gelopen. Bij nader onderzoek werd Single Plasma Sythoon vastgesteld, waar ik voor ben bestraald. Er was 50% kans dat ik daarna nergens last meer van zou hebben, maar er was ook 50% kans dat het zou uitgroeien tot de ziekte van Kahler, een ongeneeslijke ziekte. Dat laatste bleek het geval. Het is een bloedziekte die het bot aantast."

Dankbaar

"Het is een zwaar parket waarin ik mij bevindt, samen met mijn vrouw Anja. De tijd is een heel kostbaar goedje geworden. Maar het heeft ons tegelijkertijd veel steun en saamhorigheid gebracht om ons heen, dat is óngekend!", aldus Toine van der Looij. "Mijn neef Rob heeft er voor gezorgd dat via Skype de allereerste open verbinding kwam tussen het ziekenhuis en 'SamenLoop Veldhoven'." Neef Rob voegt toe: "De SamenLoop gaat om het bespreekbaar maken van kanker en het samenzijn met familie en vrienden om het leven te vieren."

Meer berichten
Shopbox