Jean-Paul van den Tillaar (eigenaar Bruna Veldhoven), Dorine Prinsen (directeur de Bibliotheek Veldhoven) en Theo Aaldering (bestuur Museum ’t Oude Slot) ondertekenen het samenwerkingscontract van het Literair Café Veldhoven. FOTO: Willem Binnendijk.
Jean-Paul van den Tillaar (eigenaar Bruna Veldhoven), Dorine Prinsen (directeur de Bibliotheek Veldhoven) en Theo Aaldering (bestuur Museum ’t Oude Slot) ondertekenen het samenwerkingscontract van het Literair Café Veldhoven. FOTO: Willem Binnendijk. (Foto: Willem Binnendijk)

Nieuw: Literair Café Veldhoven

De Bibliotheek Veldhoven, Museum 't Oude Slot en Bruna Veldhoven zijn een samenwerking gestart. Zij organiseren in 2018 drie keer Literair Café Veldhoven bij Museum 't Oude Slot. Als de literaire cafés een succes worden, volgen in 2019 meer edities.

VELDHOVEN - De aftrap van het Literair Café Veldhoven is tijdens de Boekenweek, die zaterdag 10 maart begint en zondag18 maart eindigt. Op zondag 11 maart is Ronald Giphart te gast. Op zondag 10 juni staat het Literair Café in het teken van de Spannende Boekenweken. Wie de auteur is, houdt de organisatie nog even geheim. Herman Pleij is op zondag 7 oktober te gast in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en is jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schrijft hij zijn debuutroman 'Ik ook van jou', die wordt bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgen onder meer de romans 'Giph', 'Phileine zegt sorry' en 'Ik omhels je met duizend armen'. Verschillende van zijn boeken zijn verfilmd. Voor de campagne-'Nederland Leest' in 2017 schrijft Giphart een verhaal met behulp van een robot. De laatste roman van de auteur is 'Lieve'. En dit jaar verschijnt ook weer een nieuwe roman. Giphart geeft ook regelmatig voorstellingen in het theater en schrijft een wekelijkse kookrubriek in het AD, die ook in het Eindhovens Dagblad verschijnt.

Programma


In de sfeervolle ambiance van Museum 't Oude Slot wordt Ronald Giphart dus zondag 11 maart in het Literair Café Veldhoven geïnterviewd en wel door de 25-jarige Mark van der Linden uit Knegsel. Deze is student aan de Schrijversvakschool Amsterdam en bibliotheekmedewerker. Daarnaast leest Giphart voor uit eigen werk en beantwoordt hij vragen van het publiek.

Boekhandel Bruna is aanwezig in het Literair Café Veldhoven met een selectie boeken van Giphart, die tijdens de pauze en na afloop gekocht en gesigneerd kunnen worden. Het Eindhovense duo 'The Chap's Cabin' zorgt voor de muzikale omlijsting van de middag.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Veldhoven, Museum 't Oude Slot en Bruna Veldhoven. Ook ter plekke zijn kaarten verkrijgbaar. Vooraf bestellen wordt aangeraden. Entree 12,50 euro; 10,00 euro voor bibliotheekleden en CJP-houders. Meer informatie en online kaarten kopen:

www.bibliotheekveldhoven.nl/giphart

Foto 1: Ronald Giphart. Foto: © Marc Deurloo

Foto 2: Jean-Paul van den Tillaar (eigenaar Bruna Veldhoven), Dorine Prinsen (directeur de Bibliotheek Veldhoven) en Theo Aaldering (bestuur Museum 't Oude Slot) ondertekenen het samenwerkingscontract van het Literair Café Veldhoven. Foto: Willem Binnendijk.

Meer berichten