Er gewoon zijn voor de ander, daar komt het eigenlijk op neer bij Veldhoven Voor Elkaar.
Er gewoon zijn voor de ander, daar komt het eigenlijk op neer bij Veldhoven Voor Elkaar.

'We zoeken mensen die kleine klussen zouden kunnen doen'

Wie enige tijd in de week over heeft en deze betekenisvol voor iemand wil inzetten, zou het zijn van 'een maatje' kunnen overwegen.

VELDHOVEN - Niet alleen maatjes zijn welkom bij Veldhoven Voor Elkaar. De gemeente Veldhoven en Cordaad Welzijn vinden het belangrijk dat veldhovenaren met een klein inkomen mee kunnen blijven doen in de samenleving. "Veldhoven Voor Elkaar is een verzamelnaam voor de bemiddeling die wij hanteren in, simpelweg gezegd, vraag en aanbod! Veldhovenaren die ondersteuning nodig hebben samenbrengen met Veldhovenaren die deze ondersteuning kunnen bieden."

Diensten

Imke Gijsen, sociaal werker praktische ondersteuning en vrijwilligers, somt een aantal diensten op. "We zoeken mensen die kleine klussen zouden kunnen doen. Denken aan een lamp of een schilderij ophangen. Tegen een kleine vergoeding komt een klusjesman graag helpen. Voor klein tuinonderhoud geldt hetzelfde. Licht snoeiwerk, het tuinpad begaanbaar houden of een ander tuinklusje. Voor computerhulp hetzelfde verhaal."

Druk

Ook voor een (tijdelijk) vervoersprobleem, staat Veldhoven Voor Elkaar klaar. "Als je niet in staat bent om zelfstandig naar het ziekenhuis, fysiotherapie enzovoorts te gaan, kun je gebruik maken van een vrijwilliger die je met de auto naar een afspraak brengt. De kosten bedragen 2,50 euro per rit, dit is heen en terug."
Volgens Gijsen ligt de druk op dit moment vooral op vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden in de hulp bij boodschappen en als maatje. "Een vrijwilliger die zelfstandig of meegaat naar de supermarkt gaat om boodschappen te doen. Ook hiervoor wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro binnen Veldhoven,. Deze dienst is gemakkelijk in te plannen als vrijwilliger, je kan gewoon iemand meenemen als je toch zelf je boodschappen gaat doen. Bovendien is de ervaring van de vrijwilligers dat ze het vaak erg gezellig vinden om samen te gaan winkelen in Veldhoven."
Voor meer info, zie website.

www.veldhovenvoorelkaar.nl

Meer berichten