Het grote voordeel van de Woonzorgroep is wel dat de ouderen blijven wonen in Oerle. FOTO: FreePix
Het grote voordeel van de Woonzorgroep is wel dat de ouderen blijven wonen in Oerle. FOTO: FreePix (Foto: FreePix)

Woonzorggroep voor ouderen met dementie in Oerle

De DorpsVereniging Oerle (DVO) heeft een aantal jaren geleden uitgebreid met inwoners van Oerle gesproken. Onderwerp van gesprek 'Wat is er nodig om in Oerle oud te kunnen worden?'.

VELDHOVEN - Eén van de belangrijke pijlers is dat er goede woon- en zorgfaciliteiten moeten zijn voor ouderen, óók voor ouderen met dementie. DVO heeft zich hier hard voor gemaakt en het resultaat is dat er momenteel hard gebouwd wordt aan het Woonzorgcluster Oerle aan de St. Jansstraat in Oerle. Het is najaar 2018 gereed. Er komen 2 woongroepen van Severinus voor mensen met een verstandelijke beperking en een woongroep van Archipel voor 7 ouderen met dementie.

Als thuis

Maandag 26 februari 2018 is er een bijeenkomst waar informatie over hetgeen Archipel aanbiedt wordt gegeven en de samenwerking met Severinus die daarbij is gevonden. Archipel start een kleinschalige woongemeenschap op de begane grond. Wonen en leven zoveel als mogelijk net als thuis. In een beschermde omgeving met 24-uurs zorg dichtbij. Het huishouden wordt met elkaar georganiseerd, de ouderen helpen waar zij willen en kunnen mee bij bijvoorbeeld het koken en andere taken in het huishouden. Ouderen in Oerle kunnen op deze manier toch in het centrum blijven wonen, ook als zelfstandig wonen door dementie niet meer gaat. Zij blijven daardoor in hun eigen omgeving en dicht bij familie en vrienden. De 7 plaatsen zijn primair voor inwoners van Oerle.

Vrijwilligers

Archipel zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om de dag van iemand met dementie leuker te maken, door tijd te hebben voor een spelletje, te helpen bij het koken en/of het eten of bijvoorbeeld een wandelingetje te maken. Hoe vaak, hoe lang en voor welke termijn is flexibel en wordt samen afgesproken. Meer weten over vrijwilligerswerk bij Archipel in Oerle, neem dan gerust contact op met Heidi de Kok. Zie direct hierna haar contactdata.

heidi.de.kok@archipelzorggroep.nl

(06) 10.403.704.

Meer berichten