De SOK met (voor) Marienne van Dongen - wethouder, Marlies van Inzen - Theater De Schalm, (achter:) Frank Verspaandonk - voorzitter SOK, Paul Vredenberg - D’n Burgemister en Sjoert Bossers -Theater De Schalm. FOTO: Bert Jansen.
De SOK met (voor) Marienne van Dongen - wethouder, Marlies van Inzen - Theater De Schalm, (achter:) Frank Verspaandonk - voorzitter SOK, Paul Vredenberg - D’n Burgemister en Sjoert Bossers -Theater De Schalm. FOTO: Bert Jansen.

Nog eventjes en dan... Carnaval!

Nog even en dan barst het carnaval weer los! Veldhoven verandert dan 4 doldwaze dagen lang in Rommelgat.

VELDHOVEN - Voorafgaand wordt op vrijdag 9 februari voor de 9e keer het Rommelgats Baoske gekozen. Het Rommelgats Baoske is iemand uit het bedrijfsleven die zich inzet voor het Veldhovens carnaval. Tijdens Echt Veldhovens Luidkeels in de feesttent op de Plaatse wordt 'hij' rond 21.30 uur bekend gemaakt.

Sleuteloverdracht

Zaterdag 10 februari gaat het dan eindelijk gebeuren... Veldhoven wordt Rommelgat! Vanaf 13.00 uur trekt de kinderoptocht door Veldhoven. Na de prijsuitreiking gaan Prins Willem van Oranje met gevolg èn de jeugdprinses Veertje en hofdames richting De Schalm om de sleutel van Rommelgat in ontvangst te nemen. Voorzitter SOK Veldhoven Frank Verspaandonk: "We trekken door het Citycentrum naar De Schalm voor de sleuteloverdracht. Dat doen we dit jaar voor het eerst, vooral om meer mensen en de middenstand bij de festiviteiten te betrekken."
De sleuteloverdracht is in de grote zaal van De Schalm. Daar zijn ook optredens van de Fistkapel, ff d'r neffe, college van ex-prinsen en Mark Bergmans. Toegang is gratis. Aanvang 17.00 uur. Einde... Als de laatste feestgangers het pand verlaten hebben!
Zondag 11 februari trekt de grote optocht vanaf 13.30 uur door Veldhoven. Grote Prins van Rommelgat, Willem van Oranje, wenst alle Rommelgatters en Rommelgatterinnekes een leutige carnaval. "En denk erom; gezelligheid kent geen tijd."

Oproep

Alvast vooruitlopend op het nieuwe caranavalsseizoen, doet de SOK een oproep aan alle Rommelgatters en Rommelgatterinnekes zich te melden om te helpen het Veldhovens carnaval weer nieuw leven in te blazen. "We willen graag in contact komen met clubkes, vriendengroepen enzovoorts, die graag carnaval vieren. We staan open voor allerlei ideeën op carnavalesk gebied. We kunnen elkaar aanvullen qua wensen op feestgebied."
Voor seizoen 2018 – 2019 plaatst de SOK ook een vacature voor de mooiste erebaan van Veldhoven, Grote Prins van Rommelgat. "De droomkandidaat is een aimabel persoon, sociaalvaardig, tussen alle carnavalsvierders in kunnen staan en een goed gevoel voor humor hebben. Ook moet hij beschikken over een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, in Rommelgat wonen, onbesproken van gedrag zijn èn hechten aan normen en waarden, regels en tradities. De Grote Prins dient zorg te dragen voor een gevolg met 2 adjudanten en 2 hofdames. Aanmelden via voorzitter@rommelgatdesgonste.nl."

Meer berichten