De top-3 van de kandidaten van D66 Veldhoven. V.l.n.r. Mariëlle Giesbertz, Piet Wijman en Ingrid Hartlief. Laatstgenoemde is tevens de lijsttrekker van D66 Veldhoven.
De top-3 van de kandidaten van D66 Veldhoven. V.l.n.r. Mariëlle Giesbertz, Piet Wijman en Ingrid Hartlief. Laatstgenoemde is tevens de lijsttrekker van D66 Veldhoven.

Op welke partij stemt u in maart?

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zet het Veldhovens Weekblad iedere week en Veldhovense politieke partij centraal die deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen. Deze week is de beurt aan D66 Veldhoven.

VELDHOVEN - D66 heeft nu 3 raadsleden en levert Piet Wijman als wethouder voor Veldhoven. Lijsttrekker Ingrid Hartlief: "De komende periode hopen we met minstens evenveel zetels deel te nemen. Liever nog een paar zetels meer, waardoor we echt verschil kunnen maken."
Hartlief zegt dat D66 Veldhoven onderdeel uit maakt van een regionaal bestuur. "Dan heb je minder mensen nodig op bestuurlijke functies. Daarbij wil ik wel benadrukken, dat D66 Veldhoven ook écht staat voor Veldhoven. Voor samenwerking op functies die zich daarvoor lenen."
Als voorbeeld de Kempenbaan. "Die loopt wel dwars door Veldhoven, maar om een en ander goed te laten functioneren heb je ook omliggende gemeenten nodig. Eindhoven is daarbij een grote partner. Wij als D66 hebben een perfecte kandidaat die de expertise in huis heeft omtrent het wegennet in de regio. Daarvoor hoef je niet persé Veldhovenaar te zijn."
D66 heeft de afgelopen periode voor meerdere lastige stukken gestaan. "Niet herkenbaar voor iedere Veldhovenaar en waar de burger niet veel van heeft gemerkt, is het gemeentelijke huishoudboekje. De
financiën moesten weer op orde komen. We hebben dat in goede banen weten te leiden. Dat heeft er onder andere toe geleid dat het zwemwater voor Veldhoven is behouden."
Culturele instellingen hebben het de afgelopen jaren ook zwaar gehad. "Doordat ze minder subsidie ontvingen, moesten ze op een ander manier inkomsten genereren. Door gebruik te maken van elkaars krachten zijn de instellingen sterker geworden. Door samen te investeren in de toekomst en samen te werken, zijn ze behouden voor de toekomst."
Voor de verkiezingen heeft D66 een aantal speerpunten. "Goed leven in Veldhoven, Goed samenwerken in Veldhoven. En een goede toekomst in Veldhoven. De juiste balans vinden tussen jong en oud, starters en ouderen, oude en nieuwe Veldhovenaren, op alle gebieden. Woningbouw, voorzieningen, veiligheid en duurzaamheid spelen daarin een grote rol. Passende woningen voor iedereen, waarbij duurzaam bouwen voorop staat. Dit gaat ook op voor bestaande woningen; het gebruik van isolatiematerialen, zonnepanelen, het gebruik van fossiele brandstof zoals gas, moet eraf! Veiligheid op de weg heeft ook grote prioriteit. Mensen bewust maken van hun gedrag. Zien en gezien worden. Fietsers zijn kwetsbaar, maar sommigen appen wel en voeren geen verlichting. Veiligheid en een schoon Veldhoven. De mensen bewustmaken van hun eigen omgeving. Raar, dat je in Veldhoven de plicht tot opruimen hebt als je hond ergens poept waar het niet mag. Vervolgens kun je die opgeraapte drol nergens kwijt want in sommige parken zijn de vuilnisbakken verwijderd!"

Meer berichten