De Oranjemarkt op Koningsdag vindt dit jaar voor het eerst plaats in het CityCentrum Veldhoven. FOTO: Bert Jansen.
De Oranjemarkt op Koningsdag vindt dit jaar voor het eerst plaats in het CityCentrum Veldhoven. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen.)

Koningsdag wordt weer een schitterend feest

Het Veldhovens Weekblad heeft afgelopen week al het verhaal gepubliceerd over het behoud van de Oranjemarkt Veldhoven. Alsook, dat deze 26e editie plaatsvindt op de nieuwe locatie, het CityCentrum. Maar er is nog meer te vertellen over de altijd gezellige Koningsdag op vrijdag 27 april, waar particulieren spullen kunnen verkopen op marktkramen, kleedjes, en de vele overige activiteiten, alsook optredens.

VELDHOVEN - Ondanks de verandering van locatie, blijft het hoofddoel van de Oranjemarkt op Koningsdag een gezellig familiefeest zonder primair commercieel belang. Van, voor en door Veldhoven! - is overigens het ondubbelzinnige motto van deze feestdag.

Sponsoring

Het organiseren van de OranjeMarkt kost niet alleen veel tijd en inzet van vrijwilligers. De OranjeMarkt heeft geen winstoogmerk, maar er worden natuurlijk wel de nodige kosten gemaakt voor podia, artiesten en veiligheid. Hiervoor wordt een beroep gedaan op veel bedrijven uit Veldhoven en omstreken. De sponsorcommissie is druk doende om bedrijven te benaderen. Al voor 100,00 euro wordt een bedrijf "vriend van de OranjeMarkt" en draagt deze steentje bij aan dit mooie evenement.

Kinderplein

Naast het hoofdpodium op het Meiveld komt er dit jaar ook weer een kinderplein in de groene omgeving van het Burgemeester Elsenpark. De kinderen zitten zoveel mogelijk op kleedjes onder luifels van de winkels en in de City Passage. Dus ook al zou het gaan regenen dan hebben de kinderen het in ieder geval droog. Voorgaande edities kwam het nog wel eens voor dat het ging regenen en de kinderen snel naar huis gingen. Nu is dat bij een regenbui niet nodig.

Entertainment

De programmacommissie is volop bezig om een zo gevarieerd programma te maken van voornamelijk lokale band en verenigingen. En dat moet ook zonder meer lukken, want Veldhoven bruist van het verenigingsleven.

Marktkramen

De verhuur van de marktkramen is afgelopen donderdag 1 feburari gestart. Er worden 125 marktkramen verhuurd tegen lage kosten, aan niet-commerciële huurders.

Meer berichten