Elwood P. Dowd in gesprek met psychiater Sanderson en verpleegster Kelly. FOTO: Theo van Sambeek.
Elwood P. Dowd in gesprek met psychiater Sanderson en verpleegster Kelly. FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: Henk Hendrikx)

Wie is er nu eigenlijk het meest gelukkig?

In de bomvolle grote zaal van Theater de Schalm wordt afgelopen zaterdagmiddag 27 januari het toneelstuk Harvey speciaal en alleen voor het publiek van de Zonnebloem gespeeld. Een groot succes!

VELDHOVEN - De cast van 'Meer Vreugde Kern' heeft zich de karakters van het schitterende script overtuigend en prachtig eigen gemaakt en elke rol, groot en kleiner, draagt glansrijk bij tot hilarische en verrassende momenten.

Thema van het zeer onderhoudende verhaal is de 37-jarige hoofdpersoon Elwood P. Dowd. Hij gaat relaxt en blij door het leven gaat, samen met zijn – voor anderen althans - onzichtbare konijn Harvey van 1.96 m lang.
Het verhaal is geschreven in de jaren '50, wat ook in de prachtige decors tot uiting komt. Leuk bedacht zijn ook de levensgrote konijnen die de decors geruisloos verwisselen.
Iedereen om Elwood P. Dowd heen, schijnt last te hebben van Harvey. Maar het blijken uiteindelijk juist zijn zus, haar dochter, de psychiater, assistenten, tante, huisadvocaat en taxichauffeur te zijn die een dubbelrol hebben en op zijn of haar eigen manier worstelen met de vraag, wie er nu eigenlijk het meest gelukkig is. Het publiek geniet dan ook duidelijk hoorbaar van de onverwachte romantische en gekke escapades van de zogenaamd zo nette personen, hoog in aanzien, maar in het keurslijf van die tijd.

Meer berichten