Een scene uit de familievoorstelling Toms Magische Speelgoedwinkel. FOTO: De Schalm.
Een scene uit de familievoorstelling Toms Magische Speelgoedwinkel. FOTO: De Schalm. (Foto: De Schalm)

Doventolk live op podium De Schalm

De succesvolle familiemusical 'Toms Magische Speelgoedwinkel' (5+) is op vrijdag 16 februari te zien in Theater de Schalm. Om de voorstelling toegankelijker te maken voor dove en slechthorende kinderen, is er een doventolk ingeschakeld. De voorstelling wordt dus live op het podium vertaald. Tijdens deze middag wordt de fantasie van het publiek geprikkeld en kunnen vergeten dromen herbeleefd worden. Een avontuurlijke voorstelling vol magie, humor en een theaterbelevenis voor de hele familie.

VELDHOVEN - Voor slechthorende of dove kinderen is niet elke theatervoorstelling even toegankelijk. "Mijn nichtje heeft een dochter die een enorme theaterliefhebber is. Helaas is het voor haar moeilijk om de voorstellingen goed te begrijpen omdat ze doof is", aldus creatie directeur Leon van Uden.

Voorstelling 'vertalen'

Vevolgt Van Uden: "Uiteraard willen wij graag dat ook zij en mensen met een soortgelijke beperking van Toms Magische Speelgoedwinkel kunnen genieten. Daardoor is het plan ontstaan om een doventolk in te schakelen die de voorstelling live op het podium zal 'vertalen'. We zijn zeer verheugd dat het allemaal gelukt is en hebben bijzonder veel zin in deze avontuurlijke middag voor de hele familie", aldus creatief directeur Van Uden.

Over de voorstelling

De voorstelling gaat over Tom. En Tom woont in een prachtig kleurrijke speelgoedwinkel. Elke avond als de lichten doven en de klok slaat, komt Tom uit zijn schuilplaats en ziet hij de winkel magisch tot leven komen. De populaire Hercules is dan zijn beste vriend en een echte superheld. In zijn fantasie beleven Hercules en hij de meest grandioze avonturen, totdat Hercules' jaloerse vijand Hades verschijnt. Die heeft dus absoluut niets met al die levendige vrolijkheid en wil het liefst de winkel en de rest van de wereld in complete duisternis hullen. Tom zal al zijn krachten moeten gebruiken om zijn 'thuis' te redden en de wereld te laten zien dat hij een superheld is.

Meer berichten