Mr. John Reid zoekt nieuwe geschillen en zakelijke conflicten voor zijn populaire televisieprogramma De Rijdende Rechter.
Mr. John Reid zoekt nieuwe geschillen en zakelijke conflicten voor zijn populaire televisieprogramma De Rijdende Rechter. (Foto: KRO - NCRV)

Rijdende Rechter op zoek naar nieuwe conflicten

Voor zijn populaire televisieprogramma De Rijdende Rechter zoekt mr. John Reid nieuwe geschillen en zakelijke conflicten. In zijn wekelijkse programma op NPO 1 gaat mr. Reid langs bij Nederlanders die een conflict hebben met hun buren, de woningbouwvereniging of bijvoorbeeld hun gemeente, in heel Nederland. Zo ging hij in de afgelopen seizoenen onder meer langs in Noord-Brabant, waar hij zich boog over leibeuken in Nieuw-Vossemeer en een burenruzie in Raamsdonk.

VELDHOVEN - "Als er een conflict is tussen 2 partijen, dan ga ik met mijn team, altijd persoonlijk langs om zelf polshoogte te nemen", aldus meester John Reid.

Bindende uitspraak

Vervolgt meester John Reid: "Met in dit team bijvoorbeeld iemand van het Kadaster, een geluidsdeskundige of een bouwdeskundige. Om zo een goed beeld te kunnen vormen wat er echt aan de hand is en hoe het op te lossen is volgens de wetgeving. En met De Rijdende Rechter komen we dan snel, en zonder kosten, tot een bindende uitspraak!"

Beide akkoord

Sinds 2016 is mr. John Reid de 'Rijdende Rechter'. In Nederland is het wettelijk namelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om bindende beslissingen geeft. Maar... Dit kan alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Van deze regeling wordt in De Rijdende Rechter gebruik gemaakt. Zo kan het dus gebeuren dat mr. John Reid, die in het dagdagelijks leven als kantonrechter werkzaam is in Alkmaar, opeens recht spreekt in een café in Zuid-Limburg of een burenruzie in Leeuwarden beslecht.

Aanmelden

In De Rijdende Rechter worden conflicten van mensen voorgelegd aan meester John Reid. Deze conflicten gaan vaak over hoog opgelopen burenruzies, overlast door bomen, schuttingen en schuurtjes op de erfgrens, familievetes of conflicten over het recht van overpad.
En dat kan dus ook een conflict tussen Veldhovenaren zijn. Maar dan moet de Rijdende Rechter daarvan wel op de hoogte zijn. Veldhovenaren die een conflict hebben en voor eens en altijd duidelijk willen hebben wie in zijn recht staat, kan zijn/haar conflict dus via de onderstaande website aanmelden.

 

Meer berichten