“Hier woon ik tijdelijk erg graag en loop zó met mijn hond Compay de natuur in."FOTO: Theo van Sambeek.
“Hier woon ik tijdelijk erg graag en loop zó met mijn hond Compay de natuur in."FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

'Ik ben een echt mensen-mens'

Naam?

"Marianne de Kort-Honings."

Geboortedatum?

"1 juni 1951."

Woont in Veldhoven in:

"Ik woon nu tijdelijk in een chalet op camping 't Witven, in afwachting van een woning in Veldhoven-Dorp. Daar heb ik 36 jaar met mijn man Vincent de Kort gewoond. In de Oude Pastorie. Het prachtige monumentale gebouw heb ik helaas moeten verkopen na het overlijden van 'Vince'."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Mijn favoriete plekje is nu het chalet waar ik woon. Andere favoriete plekken zijn eigenlijk heel Veldhoven-Dorp, inclusief het kerkhof waar Vincent begraven ligt bij de H.Caeciliakerk. Maar ook is het gebied achter de Sondervick is een favoriete wandelplek voor mij."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?

"Je loopt hier zó de natuur in en ik maak ook lange wandelingen met onze hond Compay. Het is hier mooi en er zijn veel vogels. Ik woon lekker rustig, hoewel ik de reuring in de Oude Pastorie ook wel mis, hoor. We waren altijd bezig met het Bed & Breakfast en het Cubaanse restaurant, de gasten. Er kwam dus altijd wel iemand over de vloer. Dat mis ik hier wel. Ik ben echt een 'mensen-mens'."

Kom je hier vaak?

"Uiteraard dagelijks, omdat ik hier nu nog woon."

Neem je ook weleens iemand naar deze plek en hoe reageert die dan daarop?

"Zeker, er komen regelmatig vrienden, kennissen en familie op bezoek. Ook zij vinden het hier heerlijk rustig en mooi. Een vriendin van mij komt speciaal om een stuk te wandelen."

Wil je zelf nog iets anders kwijt over jouw favoriete plekje?

"Nou, vooral ook over het favoriete plekje waar ik naar terug wil: Veldhoven-Dorp. In de Kromstraat kan ik winkelen, ik ken daar iedereen en ik wil daar oud worden. Het is belangrijk dat je mensen op leeftijd in hun eigen omgeving laat wonen. Ik geloof dat de gemeente dat nu ook steeds meer beseft."

Meer berichten