Logo veldhovensweekblad.nl


De circusartiesten van Circus SimSalaBim zijn al goed op dreef tijdens de repetities.  FOTO: Theo van Sambeek.
De circusartiesten van Circus SimSalaBim zijn al goed op dreef tijdens de repetities. FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Nieuwjaarsconcert in écht spectaculaire circussferen

Hooggeëerd publiek! Op zaterdagavond 13 en zondagmiddag 14 januari wordt u uitgenodigd van een bijzonder nieuwjaarsconcert te komen genieten in Theater de Schalm. In samenwerking met Vocal Group Just Us, Circus SimSalaBim en Cardo Dance Department, smeedt het Veldhovens Muziekkorps muziek (VMK), zang, dans en acrobatiek samen tot een Veldhovens circusspektakel. Komt dat zien! Komt dat zien!

VELDHOVEN - Gastvrouw en gastheer tijdens de nieuwjaarsconcerten zijn de alom bekende Daniëla Bogers en Johan Sanders van Meer Vreugde Kern. Zij draaien hun hand er niet voor om de acts te introduceren en aan elkaar te verbinden. Tijdens intermezzo's en muziek van het orkest van Veldhovens Muziekkorps en zang van Just Us, geniet het publiek van spectaculaire circusacts van kindercircus SimSalaBim uit Eindhoven. Omdat breakdance en acrobatiek veel raakvlakken hebben met elkaar, laat ook de Veldhovense dansgroep van de inmiddels wereldberoemde Cardo Dance Department zich van haar meest acrobatische kant zien.

SimSalabim

Het Nieuwjaarsconcert in circussferen is geschikt voor jong en oud. "Graag zelfs," benadrukken Gerard Coppens en Ad Vialle van het VMK. "Het thema is circus en daarop is de muziek ook uitgekozen. Kindercircus SimSalaBim zorgt voor geweldige acrobatiek tijdens de concerten. Toch benadrukken we voor de zekerheid dat het voor héle jonge kinderen een lange zit zal zijn en derhalve minder geschikt."

Just Us

Samenwerking met muziekgroepen als het VMK en andere koren zoekt Just Us bewust op. Voorzitter Christ Spierings over het nieuwjaarsconcert van 2 jaar geleden: "Dat was een concert in Keltische sferen. Ook prachtig! In januari 2018 zal het nieuwjaarsconcert in circussferen weer een ander, maar net zo mooie uitdaging zijn. De 2 hele verschillende muzieksoorten van het orkest van Veldhovens Muziekkorps en de Close Harmony-klanken van Just Us, vereisen een juiste afstemming op elkaar. Allebei hebben we de ruimte om onszelf muzikaal te profileren en daarnaast hebben beide dirigenten speciale arrangementen uitgekozen voor het VMK en Just Us samen."

Meer berichten

Shopbox