Logo veldhovensweekblad.nl


Rommelgat is klaar voor het prindenbal. (Foto: Bert Jansen).
Rommelgat is klaar voor het prindenbal. (Foto: Bert Jansen).

Rommelgat klaar voor mooi feestje

Zondag 12 november vindt de lancering van de nieuwe Grote Prins van Rommelgat plaats in Theater de Schalm. Stichting Organisatie Karnaval Veldhoven ( SOK ) nodigt iedereen uit om bij dit mooie feest aanwezig te zijn.

VELDHOVEN - Voorzitter van het SOK, Frank Verspaandonk geeft aan dat er een nieuwe weg in ingeslagen op carnavalsgebied. "Voorgaande jaren vond dit evenement plaats op de Kempen Campus. Om het hele gebeuren een nieuwe impuls te geven zijn we op zoek gegaan naar een geschiktere locatie en dat is theater De Schalm geworden." De locatie was eerste prioriteit in de lancering van de nieuwe Grote Prins.

Goede keuze

"Daar zijn we in geslaagd maar we hebben wel een paar concessies moeten doen. Dit jaar valt 11 november op een zaterdag wat een uitermate carnavaleske datum is. Het installeren van de nieuwe Prins op de elfde van de elfde behoort niet elk jaar tot de mogelijkheden. Deze datum stond hoog op ons verlanglijstje. De Schalm was op de 11e al volgeboekt vandaar dat we uit zijn geweken naar de 12e. Achteraf hadden we geen betere keuze kunnen maken."

Verspaandonk doelt daarmee op het vernieuwende plan dat het SOK voor ogen had. "Het Prinsenbal met daarin de verkiezing van de nieuwe Grote Prins van Veldhoven en het aftreden van de Grote Prins van het vorige jaar is in de Schalm mogelijk doordat we in de middag kunnen starten met het programma waardoor het ook mogelijk is om de kinderen mee te nemen." Dat is overigens een bijkomend groot voordeel volgens Verspaandonk. "Het hele Carnaval lijkt de laatste jaren wat in populariteit te hebben ingeleverd. Door de festiviteiten op de middag te organiseren proberen we een impuls te geven aan het opgroeien binnen het carnaval. Jong geleerd is oud gedaan."

Stichting Organisatie Karnaval Veldhoven heeft alles uit de kast gehaald om er een mooi en gezellig Veldhovens feest van te maken. "We nemen afscheid van Prins Adiamo en zijn gevolg. Wie zijn opvolger wordt blijft tot op het laatste moment een groot geheim. Wat we wel willen verklappen is dat het een gezellig feest gaat worden samen met de hofkapel, Fistkapel Veldhoven, De Vèrrekesblaos, Thorsten von Lippe Biesterfeld en onze eigen Rommelgatse DJ Jordy Graat. Tijdens het programma wordt ook bekend gemaakt wat de sponsoractie Diekirch heeft opgebracht voor Stichting Team KinG en het Rommelgatse carnaval." Het programma gaat om 14.00 uur van start met de nodige plechtigheden. De avond sluit rond 21.00 uur. Entree: €5.

www.rommelgatdesgonste.nl

Meer berichten
Shopbox