Logo veldhovensweekblad.nl


De nieuwe dirigent van Sub Umbra, Arjan Gaasbeek.
De nieuwe dirigent van Sub Umbra, Arjan Gaasbeek. (Foto: Henk Hendrikx)

NIeuwe dirigent Sub Umbra: 'Introducing Arjan Gaasbeek'

Tijdens het ZondagMatinee in Theater de Schalm zondag 19 november, introduceert harmonieorkest Sub Umbra haar nieuwe dirigent. Nadat het orkest eind juni met het geweldige MidzomerNachtfestival na ruim 15 jaar afscheid nam van Sef Pijpers, stapte begin september Arjan Gaasbeek op de bok bij Sub Umbra.

VELDHOVEN - Arjan Gaasbeek rondde afgelopen mei de HaFaBra-directieopleiding aan het Gronings Conservatorium af met maar liefst een 9. De 33 jarige dirigent uit Maurik geldt in de muziekwereld dan ook als talent om rekening mee te houden. Hij staat onder andere ook op de bok bij Harmonie Orkest Vleuten en Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg. Daar volgde hij niemand minder dan Heinz Friesen op.

Trots

Sub Umbra is zeer trots Arjan Gaasbeek aan haar publiek te mogen voorstellen. Het tweede deel van het Matineeprogramma op zondag 19 november in De Schalm, wordt dan ook geheel aan hem toevertrouwd. Samen met de muzikecommissie van orkest Sub Umbra heeft hij namelijk een geweldig kennismakingsprogramma opgesteld. Er komen prachtige orkeststukken van onder andere Giuseppe Verdi en Haydn Wood op de lessenaar, alsook swingende Nederpop in een wel heel bijzonder arrangement van Jasper Staps en het orkest begeleidt Maaike Heemskerk die soleert op cello. Sub Umbra kijkt ook nog heel even terug op de voorbije midzomer.

Ander gezicht

Ook voor de pauze van het ZondagMatinee in De Schalm staat er een nieuw gezicht op het podium. Na het vertrek van de bij de jeugd van Sub Umbra zeer geliefde Belg Gert Verrydt, is Ivo Allers de nieuwe dirigent van het leerlingenorkest van Sub Umbra. Deze 28-jarige uit Roermond afkomstige muziekmeester speelt met het inmiddels zeer flink uit de kluiten gewassen leerlingenorkest een zeer aantrekkelijk en afwisselend muziekprogramma.

Kaarten voor het ZondagMatinee op zondag 19 november zijn verkrijgbaar via de leden van harmonieorkest Sub Umbra of via de website.

www.subumbra.nl

Meer berichten
Shopbox