Logo veldhovensweekblad.nl


De veilingavond van UNA was naast succesvol ook zeer gezellig. (Foto: Bert Jansen).
De veilingavond van UNA was naast succesvol ook zeer gezellig. (Foto: Bert Jansen).

Veiling UNA: mooi bedrag voor goede doel

Met een gigantische bruto opbrengst van meer dan 65.000 euro werd rond middernacht de veiling van vv UNA afgesloten. Vele vrijwilligers hebben deze avond op vrijdag 3 november mogelijk gemaakt. De opbrengst gaat naar Spieren voor Spieren en de jeugd van de vereniging.

VELDHOVEN - "Ik moest even in mijn ogen wrijven", zegt voorzitter van vv UNA Peter Smetsers. "Er hing ook een fantastisch leuke sfeer. Iedereen liet zich van zijn goede kant zien, waarbij ook het doel Spieren voor Spieren niet uit het oog verloren werd. Ad van Zelst was een geweldige veilingmeester. Ik vond alles heel professioneel en zorgvuldig voorbereid. Voor herhaling vatbaar!"

Taskforce

Een half jaar geleden werd er een aantal ondernemers die lid of betrokken zijn bij UNA verzameld en een Taskforce gevormd om na te denken over meer initiatieven omtrent de voetbalvereniging. Dit mondde uit in een Lady's Night in juni van dit jaar en nu de veiling.

Enthousiasme

"Het doel dat we gekozen hebben Spieren voor Spieren paste perfect bij onze intentie", aldus Ron Dillen, coördinator van het veilingteam. "We hebben de ambassadeur van Spieren voor Spieren André Ooijer benaderd en die was direct enthousiast. Dat waren ook onze gasten cabaretier Peter Heerschop en PSV perschef Thijs Slegers. Taskforce heeft leuke kavels gezocht voor de veiling en we hebben er 240 gevonden die allemaal gedoneerd zijn door bedrijven en mensen uit Veldhoven en verre omstreken. Ongelooflijk wat een enthousiasme met gulle gevers die belangeloos meegewerkt hebben. Dit initiatief is in lijn met wat UNA wil zijn: een gemeenschap die midden in Veldhoven staat met maatschappelijke betrokkenheid."

Peter Heerschop

Voorafgaande aan de veiling was er een VIP-avond voor genodigden in café-zaal St. Joris. In het stampvolle café werd bij een lekkere maaltijd gewacht op publiekstrekker van deze avond Peter Heerschop, ietwat verlaat door een file op de A2. Maar bij aankomst stak hij meteen van wal met smeuïge verhaaltjes en moppen op het randje. "Maar mijn vrouw is er toch niet bij", reageerde hij gevat. Heerschop mocht in het café alvast aftrappen door vijf kavels te veilen. Onder toeziend oog van Thijs Slegers werd er onder meer een weekend naar de Beekse Bergen geveild voor een kind met een spierziekte. Via een rode loper kon daarna iedereen terecht in de kantine van UNA. Een massa mensen stroomde binnen gewapend met grote biednummers. Ambassadeur André van Ooijer hield een pleidooi voor mensen met een spierziekte en vervolgens was het de taak van Peter Heerschop om ook hier de eerste vijf kavels te veilen, waaronder "een PSV shirt van je favo-speler mét boodschap en handtekening", voor 400 euro. Bij een filmpje van een kind met spierziekte met een donatie van 25 euro stak de hele zaal zijn biednummer omhoog.

Gezellig

Veilingmeester Ad van Zelst, "vanavond voel ik me Ad van Zeelst", startte met veel vaart en routine de rest van de veiling. Aan het eind van de avond werd nog een fraaie Turbo scooter verloot. De lootjes à 10 euro waren de hele avond te koop. De scooter werd beschikbaar gesteld door de supportersvereniging van vv UNA.

Meer berichten
Shopbox