Logo veldhovensweekblad.nl


'Achter de schermen delen we lief en leed met elkaar.' (Foto:Theo van Sambeek).
'Achter de schermen delen we lief en leed met elkaar.' (Foto:Theo van Sambeek).

'Deze ruimte voelt als écht van ons'

Naam?
"Mijn naam is Daniël Zevenbergen."

Geboortedatum?
"Ik ben op 18 november 1985 geboren."

Woont in Veldhoven in:
"Van mijn eerste tot en met mijn vierentwintigste levensjaar heb ik in de wijk 't Look gewoond. Nu woon ik weer in Eindhoven, maar mijn favoriete plekje ligt in Veldhoven."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Dat is onze repetitieruimte aan de Handwijzer. Het Meer Vreugde Kern clubhuis, noemen we het."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?
"We hebben meerdere ruimtes mogen gebruiken, zoals in de Van Hulstboerderij. We noemden die repetitieruimte 't Achterhuis. Een fijne repetitieruimte, maar altijd wel bere-koud. Ook in Dorpshuis
d 'n Bond hebben we enige tijd gerepeteerd, ook niks mis mee, maar het is natuurlijk van iedereen. Hier aan de Handwijzer in d'Ekker, mogen we weliswaar ook maar tijdelijk gebruik maken van de ruimte, maar het is wél eventjes helemaal van onze toneelvereniging. We kunnen de decors laten staan en hebben de ruimte heel huiselijk ingericht, dus voelt het ook als echt van ons. Er is een keukentje waar we koffie en thee zetten....en...Het is hier lekker warm! Ja, deze ruimte is echt de fijnste tot nu toe."

Kom je hier vaak?
"Als we repetities hebben van maart tot juni en van augustus tot en met januari, ben ik hier wekelijks te vinden, soms twee keer per week en met grote producties nog vaker."

Neem je ook weleens iemand naar deze plek toe?
"De repetities zijn op zich wel openbaar. Als mensen hier voor het eerst komen, zijn ze wel verrast over de ruimte, omdat er een beeld bestaat van toneelverenigingen dat zij altijd in een of ander muf hok repeteren."

Wil je nog iets anders kwijt over jouw favoriete plekje?
"Onze toneelvereniging voelt echt als een hechte familie, ongeacht in welke ruimte we spelen. We werken al zo lang samen en achter de schermen delen we lief en leed met elkaar. Na de vakantie zijn we dan ook weer blij elkaar te zien. Ik zou hen nooit kunnen loslaten."

Meer berichten
Shopbox