Logo veldhovensweekblad.nl


De leden van Veldhovens Kamerkoor in de Immanuelkerk, rondom de piano met pianiste Tannie van Loon en tweede van links: dirigent Peter van Aerts (Foto:Theo van Sambeek).
De leden van Veldhovens Kamerkoor in de Immanuelkerk, rondom de piano met pianiste Tannie van Loon en tweede van links: dirigent Peter van Aerts (Foto:Theo van Sambeek).

Requiem Veldhovens Kamerkoor

Veldhovens Kamerkoor brengt op zondagmiddag 5 november van 15.00 uur tot 16.00 uur het Requiem van Gabriël Fauré ten gehore en een aantal liederen van Felix Mendelssohn. De locatie is de St.Willibrorduskerk in Zeelst. Het concert staat onder leiding van dirigent Peter van Aerts. Toegang: € 10.

VELDHOVEN - Het concert wordt uitgevoerd met medewerking van bariton Frank Hermans, sopraan Sannerien van Aerts en Tannie van Loon op piano. Dirigent Peter van Aerts is opgetogen over de locatie, de St. Willibrorduskerk in Zeelst: "Het is een kerk die je met open armen ontvangt. Er hangt een mooie sfeer en de akoestiek is heel goed."

Voorzitter van het Veldhovens Kamerkoor, Aad Hendrickx, vult aan: "We hebben heel veel tijd en aandacht besteed aan het vinden van een goede kerk met een orgel, want het werk hoort oorspronkelijk ook met orgel uitgevoerd te worden. Jammer genoeg hapert het een beetje als het gaat om het onderhoud van de orgels in Veldhoven, omdat er al zoveel kerken gesloten zijn. Om die reden hebben we gekozen voor pianobegeleiding door Tannie van Loon. Zij is zowel organist als pianist, dus bij haar is dit werk in goede handen."

Het Veldhovens Kamerkoor heeft voor dit concert muziek gekozen, dat past bij de maand november. Aad Hendrickx: "We hebben ons concert zo dicht mogelijk bij Allerzielen gepland. Het is een mooi stemmig werk dat daar zeker bij past en ook in de mooie omgeving van een kerk thuis hoort. De teksten van Fauré in dit requiem – dat opgebouwd is rond Pie Jesu- en zijn opvattingen over de dood waren kennelijk niet gitzwart. Meer een vreugdevolle bevrijding in plaats van een pijnlijke ervaring." Instemmend knikt Peter van Aerts: "In tegenstelling tot veel andere Requiems, overheerst hier meer het gevoel van: het komt wel goed."

Vol passie zegt Aad tot slot: "We weten dat er veel muziekliefhebbers van Gabriël Fauré houden in Veldhoven en als we met dit concert ook nog eens nieuwe projectleden kunnen werven, dan zou dat helemaal mooi zijn.

Reserveren: kaarten@Veldhovenskamerkoor.nl

Meer berichten
Shopbox