Logo veldhovensweekblad.nl


Plaatje van een repetitie bij Slagwerkgroep L'union Fraternelle. (Foto: Bert Jansen).
Plaatje van een repetitie bij Slagwerkgroep L'union Fraternelle. (Foto: Bert Jansen).

Virtuoos Gijs Anders luistert concert L'Union Fraternelle op

Zaterdag 4 november verzorgt slagwerkgroep L'Union Fraternelle Drums & Beats, een uniek optreden. Vanaf 20.15 uur in de zaal van VZOD aan de Blaarthemseweg 84 in Veldhoven.

VELDHOVEN - Inmiddels is het al de derde keer dat de slagwerkgroep een avondvullend optreden verzorgd. Rob van Gassel: "Een uniek concert waarbij het slagwerk centraal staat. We laten horen wat er allemaal mogelijk is aan de hand van verschillende thema's." Doordat de vorige twee edities binnen no-time uitverkocht waren, moest er worden gezocht naar een locatie waar meer publiek van het optreden kan genieten." De slagwerkgroep heeft een nieuwe plek gevonden bij de handboogvereniging aan de Blaarthemseweg in Zeelst.

Impuls

Dirigent Tim Duijf staat al zeker acht jaar voor het orkest en heeft vanaf zijn aantreden een nieuwe impuls gegeven. "Mede door zijn inbreng is de slagwerkgroep enorm gegroeid in het ledenaantal en is er een omslag gemaakt op muzikaal gebied." Femke van Knegsel zegt dat het concert geen traditionele trommelmuziek is. "Juist verre van dat! Er wordt heel moderne muziek gemaakt."

Reis

Het gehele concert is een reis door verschillende muziekstijlen. Er komen stukken voorbij uit de filmwereld, wereldmuziek en ook pop passeert de revue. Muziek uit de film The Gladiator, popmuziek van bekende dj's en hele swingende Latin muziek. Eigenlijk te veel om op te noemen. Bezoekers kunnen rekenen op een ontspannen avond met veel muziek en dans. De slagwerkgroep wordt muzikaal aangevuld door meerdere muzikanten tot een compleet plaatje. Daarbij kun je onder andere denken aan saxofoon en trompet, te veel om zomaar even op te sommen." Deze avond mag rekenen op een speciale gast die wereldwijd wordt geroemd om zijn slagwerk: virtuoos Gijs Anders van Straalen.

Het concert wordt gegeven in een ontspannen sfeer. Er staan praattafels en de muzikanten bevinden zich tussen het publiek. Het is geen avond van stoelzitten en luisteren, je kan gewoon rondlopen, praten, een drankje nemen zoals je zou ook doen bij een caf'é-bezoek.

Meer berichten
Shopbox