Logo veldhovensweekblad.nl


De Veldhovense broers Jordy en Domenic Graat timmeren als dj's aan de weg. (Foto: Bert Jansen).
De Veldhovense broers Jordy en Domenic Graat timmeren als dj's aan de weg. (Foto: Bert Jansen). (Foto: Bert Jansen)

Gebroeders Graat hopen op weer een Party Award

Topsport bedrijven. Dat is het, het leven van de broers Jordy (29) en Dominic (26) Graat uit Veldhoven. Twee gedreven dj's. Vóór een optreden slapen ze twee of drie uur om vervolgens topfit een knallende feestavond van zo'n 4 à 5 uur scherp neer te zetten. En ervan genieten natuurlijk. Beide dj's zijn dit jaar weer genomineerd voor de Party Awards. Jordy voor de tiende keer en Dominic voor de vijfde keer.

VELDHOVEN - Het zat er al jong in, vooral bij Jordy. Dominic: "Op zijn vierde liep Jordy al rond met een 'microfoontje' voor zijn mond. Bij mij begon het zo rond mijn 12e toen ik een schoolfeestje van Jordy mocht overnemen. En op mijn 15e werd het serieus". Jordy startte met een stereo-torentje en draaitafeltje en werd gevraagd voor schoolfuifjes op de basisschool. Na zijn HBO opleiding Communicatie rolde hij naadloos het dj-vak in. Toen Jordy een PSV-middag moest organiseren zei hij: "Dat is wel iets voor mijn broertje". Dit beviel zo goed dat Dominic daarna mocht terugkomen bij danscafé Blue Parot in Eindhoven en van daaruit startte zijn dj-carrière. Wat begon als een hobby groeide uit tot een echt bedrijf. Beide broers zijn eigenaar van een verhuurbedrijf van licht en geluid. Jordy is verder werkzaam bij Omroep Brabant en Talpa Radio als producer en presentator en in het weekend toert hij dan rond door het hele land met zijn act 'Lampegastuh'. En o ja, hij schrijft wekelijks een column voor Veldhovens Weekblad. Dominic heeft de afgelopen zomer op veel festivals en evenementen gedraaid en is momenteel druk bezig met het concept van een festivalact. Jordy: "Wij draaien muziek van anderen in een hele diverse mix en staan voornamelijk in feesttenten, party's en kroegen. Wij hebben dit een tijd door heel Nederland gedaan, maar nu wat minder. Ik heb iedere snelweg van Nederland gezien", vult Dominic aan. Jordy: ''Ons doel is vooral met veel creativiteit dingen bedenken en zorgen dat een avond knallend afgesloten wordt!"
En dan de Awards. In het leven geroepen om Nederlandse dj's te stimuleren in hun activiteiten. Jordy won er al een in 2'Ze kunnen nu 'Populairste dj van Nederland" worden. De gunfactor is daar heel belangrijk bij. "Als heel Veldhoven stemt hebben we die Award zó binnen", lachen beide broers.

Meer berichten
Shopbox