Logo veldhovensweekblad.nl


De klarinet leren bespelen? Het kan bij Sjors Creatief.
De klarinet leren bespelen? Het kan bij Sjors Creatief.

Ontdek je talent bij Sjors Creatief

Binnenkort gaat de eerste editie van Sjors Creatief van start in Veldhoven. Kinderen in het basisonderwijs kunnen daarmee snuffelen aan verschillende creatieve activiteiten binnen kunst en cultuur.

VELDHOVEN - Woensdag 1 november vindt de kick-off plaats van Sjors Creatief bij muziekschool Art4U. Wethouder Piet Wijman verzorgd de opening. "Tevens worden de prijzen uitgereikt van de tekenwedstrijd", zegt Ot Ottenheim. Hij is de verbindende factor achter het project.

"Voor het maken van het programmaboekje is een tekenwedstrijd uitgeroepen. Alle basisscholen binnen Veldhoven konden hieraan meedoen. De eerste prijs is gewonnen door Mette Mulder, groep 8 basisschool De Rank. De tweede prijs is voor Lisa Muller, groep 3 De Berckacker. Hun tekeningen zijn opgenomen in het boekje van Sjors Creatief."

Workshops

"Woensdag 1 november is een actieve middag van 15.00 tot 17.00 uur. Er kan mee worden gedaan aan verschillende workshops. Een klein voorproefje van een aantal activiteiten waar je voor in kunt schrijven in het creatieve seizoen". In het boekje van Sjors Creatief worden de activiteiten die worden toegelicht. "We hebben een veelzijdig programma weten neer te zetten. Voor iedereen is er wel iets waar de interesse naar uit gaat om eens kennis mee te maken. Creatief bezig zijn voor kinderen leert ze op een andere manier kijken naar dingen, situaties etc. Ze leren 'problemen' op te lossen. Hoe komt iets tot stand? Hoe wordt iets gemaakt? Door het creatieve gedeelte in het brein te ontwikkelen kan het je helpen om op latere leeftijd met creatieve oplossingen te komen. Bovendien is het leuk en kan het zorgen voor een stukje ontspanning." Er kan onder andere worden ingeschreven voor dans, muziek, theater, schilderen. "Kennismaken en daarbij je talent ontdekken. Dat kan variëren van een gitaarles waarbij je een op een met de leraar de eerste beginselen onder de knie probeert te krijgen. Maar ook in groepsverband valt er genoeg te beleven. Samenwerken aan een dans of een muziekstuk. Het programma is geschikt voor alle groepen van de basisschool." Vanaf 3 november kan men inschrijven op de website www.sjorscreatief.nl "We hopen dat Sjors Creatief net zo'n succes mag worden als het broertje Sjors Sportief. Het traject creatief loopt van november tot midden februari. Ik zou aan alle kinderen willen vragen om mee te doen en zich op een leuke manier creatief te laten uitdagen."


Om de aftrap mee te kunnen maken is aanmelden verplicht:

www.bredeschoolveldhoven.nl

Meer berichten
Shopbox