Logo veldhovensweekblad.nl


Foutjes sluipen er tijdens het deelnemen aan het verkeer zo in, zeker in drukke en onoverzichtelijke situaties. (Foto: Theo van Sambeek).
Foutjes sluipen er tijdens het deelnemen aan het verkeer zo in, zeker in drukke en onoverzichtelijke situaties. (Foto: Theo van Sambeek).

'Foutjes sluipen zomaar in de rijstijl'

Stichting Veldhoven Samen Verkeersveilig (VSV) is een verkeersorganisatie die is opgericht als alternatief voor de lokale afdeling van veilig Verkeer Nederland. Op vrijdag 10 november organiseert VSV een opfriscursus voor 50-plussers. Om het belang van deze opfriscursus te onderstrepen, opent wethouder Hans van de Looij -met verkeer in de portefeuille- niet alleen deze dag, de wethouder doet zelfs het gehele programma mee, inclusief rijvaardigheidstest!

VELDHOVEN - Onder de vlag van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Veldhoven, is al 20 keer een opfriscursus voor 50-plussers gehouden. Wethouder Hans van de Looij over het belang van de cursus: "Ik heb aan de wieg gestaan van deze activiteit en er zelf al twee keer als deelnemer aan meegedaan. Uit ervaring kan ik dan ook stellen dat het een evenement is van grote toegevoegde waarde met betrekking tot de verkeersveiligheid in Veldhoven."

Verkeersdrempel

Waar veel mensen zich in het steeds drukker wordende verkeer begeven voor hun werk, familiebezoek of boodschappen, kan dit voor de ene persoon een uitdaging betekenen, maar voor de ander wellicht -letterlijk- een verkeersdrempel. Foutjes sluipen hoe dan ook in de loop der jaren in ieders rijstijl. De opfriscursus helpt om deze foutjes op de sporen en te corrigeren.

Wat houdt de opfriscursus precies in? Onder toezicht van een speciaal opgeleide autorij-instructeur, kunnen automobilisten van 50 jaar en ouder in hun eigen auto een rijtest afleggen. Na afloop van de rit ontvangt de cursist een aantal praktische tips tijdens een persoonlijk gesprek.

"Alles wat een instructeur waarneemt, blijft vertrouwelijk tussen hem/haar en de cursist," aldus Hannie Cudok, secretaris van Stichting Veldhoven Samen Verkeersveilig. "De aanwijzingen hebben enkel tot doel de deelnemer te helpen om tot een (nog) beter rijgedrag te komen. Omdat het gaat om een bijscholing, hoeft men geenszins bang te zijn het rijbewijs te verliezen. Sterker nog: alle deelnemers krijgen na afloop een deelnamecertificaat overhandigd. Er kunnen maximaal 60 mensen aan de cursus meedoen. Wie eerst komt, het eerst maalt!"

Vrijdagochtend en –middag 20 november wordt door Stichting Veldhoven Samen Verkeersveilig een opfriscursus 50+ georganiseerd. Inschrijven kan via telefoonnummer 040 253 10 93 of de website: www.samenverkeersveilig.nl en de kosten bedragen € 12,50 per persoon. Men moet in het bezit zijn van een eigen auto waarin de rijvaardigheidsrit kan plaatsvinden en van rijbewijs B of BE. De cursus wordt vanuit Dorpshuis d 'n Bond, Rapportstraat 29 gehouden.

Meer berichten
Shopbox