Logo veldhovensweekblad.nl


De sponsoractie voor Stichting Opkikker leverde een mooi bedrag op: € 5.085,86. 70% gaat naar Stichting Opkikker: € 3.560,10. 30% gaat naar de adoptiekinderen van school: € 1.525,76(Foto: Bert Jansen).
De sponsoractie voor Stichting Opkikker leverde een mooi bedrag op: € 5.085,86. 70% gaat naar Stichting Opkikker: € 3.560,10. 30% gaat naar de adoptiekinderen van school: € 1.525,76(Foto: Bert Jansen).

'Mijn plicht om geld op te halen'

De 12-jarige Simon Rutten uit Veldhoven is ambassadeur bij Stichting Opkikker. Voor de stichting heeft hij een sponsorloop georganiseerd. Niet zonder succes; er werd € 3.560,10 opgehaald.

VELDHOVEN - Stichting opkikker is opgericht in 1995 en bezorgt 2000 langdurig zieke kinderen een opkikker dag. Het hoofddoel: op deze dag even niet ziek te zijn of met je ziekte bezig te zijn voor het hele gezin.

Keileuk

Simon: "Doordat ik langdurig ziek ben, ben ik aangemeld bij Stichting opkikker. Dat hebben ze vanuit het ziekenhuis gedaan. Ik mocht samen met papa mama en mijn zusje mee met de opkikker dag. Deze dag was helemaal verzorgd en ik hoefde nergens aan te denken. Het was gewoon keileuk. Echt een hele verwendag XL. We werden ontvangen op de rode loper en hebben de hele dag leuke lieve stoere dingen gedaan. Eerst gingen we zwemmen daarna kon je mee met Buggy's of quads. Je kon ook mee met sledehonden. Papa vond het leuk om een jeep te besturen. Alles was echt heel erg leuk, het eten en drinken was goed geregeld, alles wat je maar kon verzinnen was er. Ze hadden echt overal aan gedacht. Toen we naar huis gingen stonden alle vrijwilligers die deze dag hebben georganiseerd ons uit te zwaaien en we kregen applaus."

Na deze dag is gevraagd of Simon eventueel ambassadeur van de stichting zou willen worden. "Daar heb ik natuurlijk meteen ja opgezegd. Als ambassadeur vind ik het ook bijna mijn plicht om geld op te halen voor de stichting. Basisschool de Rank, waar Simon in groep 8 zit, stond meteen achter het idee om een sponsorloop organiseren. Het geld wat met de sponsorloop op is gehaald wordt verdeeld over twee goede doelen: stichting opkikker krijgt 70% en 30% is voor adoptiekinderen van de basisschool zelf. De familie Rutten heeft als gezin het doel om Stichting Opkikker binnen Veldhoven bekendheid te geven. Daarmee hopen ze met diverse acties geld op te halen voor stichting opkikker. Zo kun je bij Albert Heijn 't Look lege cartridges een oude mobieltjes inleveren waarvoor de stichting geld krijgt. Maar de acties breiden zich nog verder uit binnenkort gaan ze een coffeemorning organiseren. "Dat kan overal zijn, in de kantine van een sportvereniging, bij bedrijven, bij mensen thuis alle locaties zijn daarvoor geschikt. Het concept voor een ochtend is simpel. De koffie en lekkers brengen wij mee, daar hoeft niet voor betaald worden. Wel staat er een donatiebus van stichting opkikker klaar. ". Wie meer informatie wil over de mogelijkheden binnen Veldhoven kan contact opnemen met Charlotte Rutten c.rutten@chello.nl

Meer berichten
Shopbox