Logo veldhovensweekblad.nl


Zittend op het bankje v.l.n.r; Theo van Eerd, Rutger Sauter, Tonnie van de Vleut. Achterste rij v.l.n.r; Tamara Renders, Rik Snelders, Peter Renders, Jaap Bekker en Paul Ramaekers (Foto: Theo van Sambeek).
Zittend op het bankje v.l.n.r; Theo van Eerd, Rutger Sauter, Tonnie van de Vleut. Achterste rij v.l.n.r; Tamara Renders, Rik Snelders, Peter Renders, Jaap Bekker en Paul Ramaekers (Foto: Theo van Sambeek).

SamenLoop voor Hoop viert het leven en biedt troost

Het weekend van 2 en 3 juni 2018 staat Veldhoven voor de vierde keer volledig in het teken van SamenLoop voor Hoop. Dit indrukwekkende, 24 uur durende, wandelevenement verbindt mensen die met kanker geconfronteerd worden op welke manier dan ook, met elkaar. Ruim dertig teams hebben zich nu al aangemeld, maar ook nieuwe teams zijn van harte welkom. De eerste informatieavond staat gepland op maandag 23 oktober om 19.30 uur in de kantine van GVAC.

Nieuw zijn de platformactiviteiten en daarover zal de nodige uitleg tijdens de informatiebijeenkomsten worden gegeven. De tweede informatiebijeenkomst volgt op 15 januari op dezelfde tijd en plaats. "Deze bijeenkomsten zijn overigens anders van opzet dan de bijeenkomsten voor Survivors," benadrukt Tamara Renders.

Betrokken

Ook de komende editie vele enthousiaste en betrokken vrijwilligers in touw. "We mogen de komende editie negen nieuwe vrijwilligers in de organisatie verwelkomen. De taken zijn nóg beter verdeeld, onder mer op het gebied van logistiek en amusement. Dat zorgt voor een nog strakker draaiboek," aldus Peter Renders, nu vice-voorzitter. De ereronde vormt de start van het evenement. Daarbij lopen de Survivors, mensen die kanker hebben of hebben gehad, onder warme aanmoediging van het betrokken publiek de allereerste ronde van het parcours. De indrukwekkende Kaarsenceremonie vindt zaterdag om 23.00 uur plaats en daarbij zullen lichten en muziek gedimd worden en duizenden 'kaarsen voor hoop' worden ontstoken. Op zondag is er ook een KinderSamenLoop, waarbij kinderen 24 minuten lang mee kunnen lopen. Zondag om 14.00 uur wordt SamenLoop voor Hoop met een spetterende sluitingsceremonie en onder bekendmaking van de opbrengst, afgesloten.

Muziek, een gezellige braderie en ludieke activiteiten zijn, naast de indrukwekkende momenten, een zeer belangrijk onderdeel. Juist ook om het leven te vieren en de dag te plukken. Ter plekke worden de Survivors in de watten gelegd in een speciaal ingericht paviljoen, evenals voorgaande jaren. "Lotgenotencontact is namelijk zeer belangrijk tijdens dit evenement," benadrukt Peter Renders.

Meer berichten
Shopbox