Logo veldhovensweekblad.nl


Een benefietavond moet een de ouders van de meervoudig gehandicapte Myron helpen aan een speciale rolstoelbus.
Een benefietavond moet een de ouders van de meervoudig gehandicapte Myron helpen aan een speciale rolstoelbus.

Benefietavond moet rolstoelbus opleveren voor Myron

Op 26 oktober organiseren de ouders van Myron, in samenwerking met André en Joyce van Reijen en 't Zand restaurant & meer een benefietavond ten behoeve van een rolstoelbus voor Myron.

VELDHOVEN - Myron van de Wiel is een vrolijke jongen van 5 jaar oud. Moeder Laura van de Wiel: "Nadat Myron extreem vroeg is geboren, heeft hij verschillende hersenbloedingen gehad. Hierdoor heeft hij veel hersenschade opgelopen en is Myron ernstig meervoudig gehandicapt." Myron is volledig afhankelijk van anderen. Hij is blind, kan zelf niet eten of drinken en heeft dagelijks last van epilepsie. "Ondanks al deze beperkingen is Myron gewoon een hele lieve vrolijke jongen."

Acties

Net als ieder kind wordt ook Myron groter. Daardoor past hij niet meer in de kleinere autostoel die hij had. En dat maakt dat Myron niet meer in onze auto te vervoeren is." Doordat ze zelf niet financieel in staat zijn om een rolstoelbus voor Myron aan te schaffen zijn ze verschillende acties gestart.

"Voor ons als gezin betekent dit heel veel, een nieuwe bus bus biedt ons de mogelijkheid om als gezin een uitstapje te maken. Uitstapjes naar het ziekenhuis, een boodschapje doen, kopje koffie gaan drinken bij familie of vrienden! Allemaal uitstapjes die iedereen met zijn gezin maakt. Bij ons is dat niet mogelijk maar ook wij willen als gezin graag onafhankelijk zijn."

Heel de familie is druk aan knutselen. Armbandjes, dromenvangers, sleutelhangers, oorbellen; via de sociale media is al van alles verkocht. "Dat is iets wat we heel graag willen blijven doen. We willen niet zomaar onze handen openhouden, we doen er wel iets voor terug." Doordat veel mensen het initiatief ondersteunen ontstond het idee voor een benefietavond. "Magic Mike entertaint daar de mensen op magische wijze. Er zal een loterij gehouden worden waarbij prijzen te winnen zijn." Het absolute hoogtepunt van de avond zal de veiling zijn. "We hebben enkele pronkstukken gekregen die we mogen veilen, unieke stukken zoals het shirt van PSV'er Jürgen Locadia, een PSV stadionstoel met handtekeningen van Selectie en Staf en nog heel veel mooie artikelen."

Meer berichten
Shopbox