Logo veldhovensweekblad.nl


Scheidsrechter Clemens Verleun draait al heel wat jaren mee, afgelopen weekeinde werd hij voor zijn verdiensten in het zonnetje gezet.
Scheidsrechter Clemens Verleun draait al heel wat jaren mee, afgelopen weekeinde werd hij voor zijn verdiensten in het zonnetje gezet.

UNA-scheidsrechter Verleun in het zonnetje gezet

Clemens Verleun is afgelopen weekeinde door zijn club UNA in het zonnetje gezet. dit gebeurde tijdens de Week van de Scheidsrechter.

VELDHOVEN - Het is bij UNA inmiddels een goede traditie om dan de scheidsrechters te bedanken voor het fluiten van totaal zo'n 625 wedstrijden per seizoen. Clemens Vermeulen is de éminence grise van het UNA-scheidsrechtersgilde. Hij is inmiddels op weg naar de respectabele leeftijd van 80 jaar, fluit nog bijna wekelijks een wedstrijd bij de jeugd van de Zeelster vereniging.

Sinds de invoering van het arbitragebeleid bij UNA in het seizoen 2010-2011 staat de teller voor Clemens al op 163 wedstrijden. Ook is hij al 29 jaar als scheidsrechter actief bij toernooien bij vv DEES een vv Vessem. Slechts één keer was hij daar in de laatste 30 jaar niet aanwezig en dat had een goede reden. Hij liep dat jaar met zijn vrouw Madge naar Santiago de Compostella. Na mooie woorden, een oorkonde én een uitnodiging van de KNVB voor het bijwonen van een interlandswedstrijd in ontvangst genomen te hebben, sprak Clemens nog wijze woorden tot de jonge scheidsrechters: neem je beslissingen met overtuiging en blijft daarbij, ook als anderen het anders zien. Ga dan niet in discussie maar leg als dat nodig is kort uit wat jij gezien hebt. "Wijze woorden van een 'ouwe rot in het vak' die we in Zeelst nog jaren hopen te zien fluiten", zo heet het bij UNA.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox