Logo veldhovensweekblad.nl


V.l.n.r. Jan Kuipers, Willem van Erk, Huub Snijders, Monique van den Berg, Tjeerd Mulder Kolonel Elanor Boekholt-O'Sullivan (Foto: Jurgen van Hoof).
V.l.n.r. Jan Kuipers, Willem van Erk, Huub Snijders, Monique van den Berg, Tjeerd Mulder Kolonel Elanor Boekholt-O'Sullivan (Foto: Jurgen van Hoof).

Benefietconcert voor dementie- belevingstuin

In samenwerking met Theater de Schalm en het Koninklijke Luchtmacht Orkest, organiseert Rotaryclub Eindhoven-Veldhoven ook dit jaar een benefietconcert SPACE (reprise). De opbrengst gaat naar een nieuw te ontwikkelen dementie-belevingstuin in Veldhoven. Het concert, uitgevoerd door het Koninklijke Luchtmacht Orkest, vindt plaats op vrijdag 3 november om 20.15 uur in Theater de Schalm en staat onder de artistieke leiding van Chef-dirigent Majoor Jasper Staps.

VELDHOVEN - In samenwerking met het Koninklijke Luchtmacht Orkest en Theater de Schalm heeft Rotaryclub Eindhoven-Veldhoven in voorgaande jaren al vele goede doelen in Veldhoven kunnen steunen, waaronder de Voedselbank, Nieuwe Levenskracht, CliniClowns en Stichting Leergeld.
In overleg met bovengenoemde partijen, alsook SWOVE en de gemeente, is gekozen met de opbrengst van het benefietconcert de aanleg van een belevingstuin van 1200 vierkante meter voor mensen met dementie te realiseren op de locatie van Bijenvereniging St.Ambrosius.

Dementie-vriendelijk

Huub Snijders (Rotary Eindhoven-Veldhoven) vertelt vol passie: "We hebben samen met de commandant nagedacht over het goede doel, omdat we ook dit jaar weer een concert aangeboden krijgen van het Koninklijke Luchtmacht Orkest. De belevingstuin past in het streven om van Veldhoven een dementie-vriendelijke gemeente te maken." Jan Kuipers (St.Ambrosius): "In die tuin zullen elementen aangebracht worden die refereren aan vroeger, zoals bijvoorbeeld een waterpomp. Onze vrijwilligers –we hebben zo'n vijftig leden- zullen nauw betrokken worden bij zowel de aanleg als de begeleiding van de mensen."

Steentje bijdragen

Kolonel Elanor Boekholt-O'Sullivan, commandant van Vliegbasis Eindhoven, licht de keuze vanuit de visie van de Koninklijke Luchtmacht toe: "Het aanbieden van het concert is bedacht om iets goeds te doen voor de directe omgeving van de Vliegbasis. We proberen een bijdrage te leveren aan vrede, vrijheid en veiligheid en de mensen van de doelgroep hebben allang hun steentje bijgedragen aan 'BV Nederland'. Ook zij hebben dus recht op een veilige oude dag. Wij beschermen wat ons dierbaar is en niet alleen in die zin dat je veilig over straat kunt lopen. Ik heb geen grootouders meer, maar zij waren mij ook dierbaar. Als je ouderen een glimlach op het gezicht kunt toveren, al is het maar voor dàt moment, dan is het al de moeite waard."

Marcel van Dijk van Oogenlust is bereid gevonden een ontwerp te maken voor de belevingstuin, waarbij rekening is gehouden met de voorwaarden waaraan de tuin moet voldoen als het gaat om duurzaamheid, beleving van veiligheid en ontspanning voor mensen met een lichte vorm van dementie. Aangetoond is dat een tuin stressverlagend en procesvertragend kan werken. Het ontwerp voor de belevingstuin zal tijdens de avond van het benefietconcert aan het publiek worden gepresenteerd.

Steentje bijdragen

Rotaryclub Eindhoven-Veldhoven wil een beroep doen op bedrijven en particulieren in Veldhoven om dit project handen en voeten te geven. Mensen die een steentje willen bijdragen, zowel in de vorm van goederen en donaties als diensten, kunnen zich wenden tot de Rotaryclub: www.rotary-ev.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox