Logo veldhovensweekblad.nl


wie van motorsport houdt, komt komend weekeinde in Veldhoven zeker aan zijn trekken.
wie van motorsport houdt, komt komend weekeinde in Veldhoven zeker aan zijn trekken.

Motorsportgeweld aan de Landsard

Het fabrieksteam van KTM is aanwezig op de KTM dagen aan de Landsard in Veldhoven. Zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober staat bol van het motorsportgeweld.

VELDHOVEN - Wereldkampioen MX2 Jeffrey Herlings is aanwezig evenals Brian Boogers en Davy Pootjes. Organisator Eddy Lemmens heeft weer een waar spektakelweekend weten te realiseren. Een boordevol programma waar het vooral draait om motoren en rijders. "Zaterdag 7 en zondag 8 oktober gaat om 10.00 uur een Enduro-rit van 60 kilometer van start door de voornamelijk Eindhoven en Veldhoven, vertrekkend vanaf de Landsard. De enduro ritten worden hoofdzakelijk verreden over bospaden, maisvelden en militair terrein. Ook Quads met een kenteken kunnen inschrijven."

Fabtrieksteam

Zondag 9 oktober verschijnt het complete fabrieksteam van KTM aan de start. "Jeffrey Herlings, Davy Pootjes, Glenn Coldenhoff, Jorge Prado en Paul Jonass. Brain Bogers uit Eindhoven van het semi fabrieksteam is er ook weer bij." Naast al het motorsportgeweld valt er voor jong en oud de hele dag door voldoende te beleven. "Volop te eten en te drinken en ondertussen genieten van de freestyle artiesten op de motor of je kunt een helikoptervlucht over het terrein en de enduro route maken die je ter plekke kan boeken."

Testrit

KTM neemt straatmodellen mee waar motorrijders een testrit op kunnen maken. Alles wat je nodig hebt om een rit te maken is een geldig rijbewijs. Evenals vorige jaren neemt Dakar een prominente rol in tijdens de KTM dagen op Landsard. Een bekende uit de Dakar is Erik van Loon. "Erik rijdt in de buggy cross samen met een andere Dakar legende, Ton van Genugten. Er zullen meerdere Dakarmannen aanwezig zijn met hun vrachtwagen. Uit Best zal Vick Versteijen zijn opwachting maken met zijn Dakar truck." Traditioneel is de zondag dè dag waar het grootste spektakel te beleven valt. Lemmens: "We hebben weer een volledig programma weten neer te zetten. Je kunt je hier de hele dag vermaken en je hoeft je geen minuut te vervelen. Overal op het terrein proef je de sfeer of dat nu is met motoren, buggy's of vrachtwagens. Je kunt actief deelnemen door bv op een speciaal frame een wheely te maken of gewoon komen kijken. Tot op het laatste moment weten we of we een speciale gast mogen verwelkomen; een Leopart tank!

Voor jong en oud is tijdens de KTM dagen meer dag genoeg te beleven. Voor kinderen is er een compleet kinderplein gemaakt met speeltuin, springkussen en KTM fietsjes

De toegang is gratis. Voor meer info: www.ktm-dag.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox