Logo veldhovensweekblad.nl


Kinderen kunnen tijdens de kinderboekenweek lekker chillen in de bied. (Foto: Robin Heemstra).
Kinderen kunnen tijdens de kinderboekenweek lekker chillen in de bied. (Foto: Robin Heemstra).

Gruwelijk enge Kinderboekenweek

Wordt er in het 'mobieltjestijdperk' nog wel gelezen door kinderen? "Bij ons in de bibliotheek wel!", zegt een zeer besliste Alinda Smulders, Adviseur Marketing & Communicatie van de Veldhovense bibliotheek. Van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober wordt voor de 63ste keer de Kinderboekenweek gehouden.

VELDHOVEN - "We hebben een groeiend aantal leden in de leeftijdscategorie van 0 tot 13 jaar", vervolgt Smulders. "Dankzij leesbevorderingsprojecten als BoekStart voor baby's én de Bibliotheek op school voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, hebben wij een groot jeugd bereik."

Actief

"Bij de geboorte van een kind stuurt de Gemeente een brief naar de ouders met de uitnodiging een koffertje bij de bieb op te halen. Wij vinden dan ook: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen en er wordt veel gebruik van gemaakt! Wij hebben als zeer actieve bieb zo'n 700 activiteiten per jaar. In 2015 stond de Veldhovense bieb op de vijfde plaats van alle bibliotheken van Nederland met de meeste activiteiten. Dat geeft aan dat we veel ondernemen, er valt bij ons iedere dag wel wat te beleven. Op dit moment is de jeugd dan ook onze grootste ledencategorie met ruim 6000 leden tussen de 0 en 12 jaar. Ze weten de weg naar de bieb goed te vinden en ook onze activiteiten buiten het onderwijs, zoals voorleesmiddagen en techniekworkshops worden druk bezocht. De Kinderboekenweek is één van de hoogtepunten van het jaar op de jeugdafdeling van de bieb, daar maken we altijd een groot feest van!"

Het belooft dit jaar een gruwelijk enge kinderboekenweek te worden vol met engerds en griezels. Een loeispannende week. Vandaag, woensdag 4 oktober, werd afgetrapt met de Mad Science Griezelmiddag en de doldwaze professor van Mad Science. Zwevende voorwerpen, enge geluiden en zelfs steekvlammen waren te horen en te zien.
Volgende week woensdag 11 oktober is er van 15.00 tot 17.30 uur een gratis toegankelijke voorleesmiddag en de kinderen gaan slijm maken aan de heksentafel samen met een professor van Mad Science. Dit laatste is van 15.30 tot 17.30 uur.Tijdens de Kinderboekenweek kunnen in de bieb de Kinderboeken-Doe-Krant en Voorleesgids gratis worden opgehaald. De Doe-krant biedt een helder overzicht van de leukste boeken die er in de bieb te vinden zijn, vol tips en weetjes en er kan nog worden nagegriezeld met spannende boeken. De Voorleesgids is bedoeld voor kinderen van 0 tot 6 jaar en bevat meer dan 200 boeken, zowel lees- als voorleesboeken. Voor ouders staan er talloze voorleestips in.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox