Logo veldhovensweekblad.nl


'Aan tafel, het zonnetje, kopje koffie erbij…Dan kan ik me echt super gelukkig voelen!' (Foto: Jurgen van Hoof)
'Aan tafel, het zonnetje, kopje koffie erbij…Dan kan ik me echt super gelukkig voelen!' (Foto: Jurgen van Hoof)

'Ik heb hier groen voor mijn neus'

Naam?
"Mijn naam is Tonnie Wesseling."

Woont in Veldhoven in?
"Ik woon in de wijk Keelpark."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Omdat ik hier pas sinds 12 januari woon in Veldhoven, weet ik nog niet zoveel heel veel plekjes waar ik me echt thuis voel. Dat moet nog groeien. We hebben hiervoor eerst 34 jaar in Boxtel gewoond, waar ik overigens ook lang als correspondente heb gewerkt en nu sinds kort voor Veldhovens Weekblad. Maar op een gegeven moment was ik gewoon klaar met dat huis. We wilden gelijkvloers wonen en hadden ook een heel bewerkelijke tuin…Op de leemgrond in ons vorige huis groeide op een gegeven moment Zevenblad. Nou, erger onkruid bestaat er niet. Echtgenoot Jan vroeg aan een hovenier wat hieraan te doen was. "verhuizen!" was zijn droge antwoord. Dat hebben we toen maar gedaan! Toen we dit appartement in Veldhoven gingen bezichtigen, had ik meteen een goed gevoel. Wat ik echt heel fijn vind en wat eigenlijk meteen mijn favoriete plekje werd, is ons terras."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?
"Aan tafel, het zonnetje, kopje koffie erbij…Dan kan ik me echt super gelukkig voelen. Dat is echt zo. Wat ik ook zo leuk vind: We komen uit een huis met een tuin, maar ik mis de tuin helemaal niet, integendeel. Ik heb hier groen voor mijn neus en, wat ik al zei, ik zie de seizoenen, dus ik mis eigenlijk helemaal niets. Ik heb hier ook een beetje een 'kosmopoliet' gevoel, want je zit hier en kijkt voor mijn gevoel zó op de wereld: dat vind ik echt het hele bijzondere van deze plek. Je hebt ook niet het idee dat je hier opgesloten zit. Ik voel me echt heel vrij."

Kom je hier vaak?
"Ja, als het enigszins een beetje weer is, dan zit ik hier. We hebben de ochtendzon, de vrijheid, spelende kinderen…Het doet iets met je."

Neem je ook weleens iemand naar deze plek en hoe reageert die dan daarop?
"Dat is mijn echtgenoot of visite. Ook visite voelt zich op deze plek erg op haar gemak om bijvoorbeeld te praten."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox