Logo veldhovensweekblad.nl


Sondervick College doet mee aan de Medi@Battle

Het Veldhovense Sondervick College neemt deel aan de Medi@Battle, hét televisieprogramma op Omroep Brabant over mediawijsheid. Op woensdag 4 oktober maakt een professionele crew opnames op school voor de aflevering die vanaf november op televisie te zien is. In een spannende, educatieve quiz ontdekken derdeklassers in een interactieve wedstrijd wie het meest wijs omgaat met media. Hierbij staat slim zoeken boven parate kennis.

VELDHOVEN - De Medi@Battle wordt gespeeld door zes middelbare scholen die de voorronde (Medi@Battle-Knockouts) hebben gewonnen. In de quiz staan vragen centraal als: 'hoe kun je efficiënt zoeken op internet?', 'hoe betrouwbaar is de informatie op internet?' en 'hoe kun je er voor zorgen dat je privacy niet geschonden wordt?'.

Verantwoordelijkheid

De Medi@Battle is een initiatief van Cubiss en Omroep Brabant. Ingrid de Jong, projectleider Cubiss: "Onze maatschappij vraagt jongeren steeds meer de verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en hun rol in de samenleving. Voor dit nieuwe burgerschap is toegang tot, kennis van en het bewust kunnen omgaan met verschillende mediavormen essentieel. De Medi@Battle is ontwikkeld om een impuls te geven in het voortgezet onderwijs op het gebied van mediawijsheid."

Hans van Hoeck, docent én mediacoach op het Sondervick College: "Wij doen mee met deze Medi@Battle omdat de quiz bijdraagt aan het ontwikkelen van de competenties die onze leerlingen nodig hebben om actief en bewust deel te kunnen nemen aan de mediasamenleving. De quiz bestaat uit een mooie mix van het gebruik van apparatuur en software, het bewust inzetten van media en het beoordelen van de gevonden informatie. Maar we doen bovenal mee, omdat we onze leerlingen bewust en vaardig willen maken in het kunnen filteren van (online) informatie."

Marres Producties b.v. maakt in opdracht van Omroep Brabant en Cubiss de televisieopnames voor het televisieprogramma Medi@Battle, een educatieve quiz over het thema mediawijsheid. De afleveringen worden vanaf november uitgezonden op Omroep Brabant en doorlopend aangeboden via NPO.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox