Logo veldhovensweekblad.nl


Maureen Herremans:  ‘Zo vet, je staat daar in je oranje tenue in zo’n groot stadion. Dat wil ik vaker doen.’
Maureen Herremans: ‘Zo vet, je staat daar in je oranje tenue in zo’n groot stadion. Dat wil ik vaker doen.’

Hink-stap-springen: superleuk !

"Ik krijg er zoveel energie van." Maureen Herremans vertelt over haar sport: hink-stap-springen.

VELDHOVEN - Vanaf haar achtste zit Maureen op atletiek. "Als atletiekteam kom je uit op alle onderdelen. In het begin was dat voor mij vooral het hoogspringen. Toen het meisje die het hink-stap-springen voor haar rekening nam, aangaf dat ze ermee ging stoppen, heb ik het van haar overgenomen."

Superleuk

Achteraf had ze geen betere keuze kunnen maken. "Ik dacht, ik ga het gewoon proberen, ik had niet verwacht dat ik het superleuk zou vinden." Maureen vertelt dat het heel eenvoudig lijkt. "Het houdt zoveel meer in dan een hink, een stap en een sprong. Het is een heel technische sport. Alle fases moeten goed uitgevoerd worden. De sprong telt vanaf de hink. De hink en de stap doe je op de baan, de sprong in het zand. Het is moeilijk om het goed uit te voeren, dat kost vele uren trainen. Het is hard werken om een paar centimeter verder te komen."

Maureen stopt dan ook veel trainingsarbeid in het hink-stap-springen, en is vijf keer in de week op de atletiekbaan te vinden. "Dat zijn trainingen van ongeveer twee uur. Daarbij train ik op kracht en snelheid. Sprinttraining om zo snel mogelijk te gaan. Krachttraining is nodig voor de stevigheid van mijn lichaam. Daarnaast loop ik tijdens een training heel veel loopsprongen en hinkjes te oefenen."

Oranje

Ze plukt nu de vruchten van het vele trainen en haar inzet, zo heeft ze meegedaan aan internationale wedstrijden. Dat beviel zo goed dat het naar meer smaakte. "Afgelopen jaar ben ik 2e geworden op het NK. Onlangs heb ik meegedaan op het EK landenteams. Op elk onderdeel wordt Nederland vertegenwoordigd en ik mocht uitkomen op het hink-stap-springen. Supergaaf om te doen, dat is zo mooi dat je dat hebt kunnen bereiken! Dan sta je tussen Nederlands beste sporters, bij de beste 12 landen van Europa. Het EK was in Lille, Frankrijk. Zo vet, je staat daar in je oranje tenue in zo'n groot stadion. Dat wil ik vaker doen."

Energie

Tegenwoordig traint Maureen Herremans in Tilburg. Niet zonder resultaat, want nog steeds maakt de atlete progressie door. "Door de specialistische training ben ik enorm vooruit ben gegaan. Ik krijg heel veel energie van het sporten en het trainen, dan voel ik me heerlijk. Als ik een dag rust heb gehad sta ik alweer te popelen om te gaan trainen. En als dat resulteert in weer een verbetering van een centimeter meer! Dat voelt geweldig."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox