Logo veldhovensweekblad.nl


Ina Kip is begaan met de mensen die de apotheek bezoeken. (Foto: Jurgen van Hoof).
Ina Kip is begaan met de mensen die de apotheek bezoeken. (Foto: Jurgen van Hoof).

Als een vis in het water in de apotheek

Totaal verrast en overdonderd is apothekersassistente Ina Kip-van 't Hul bij een bezoek van Veldhovens weekblad aan Apotheek De Locht in Veldhoven-Dorp. Ze viert haar 25-jarig jubileum op 22 september, samen met haar team van collega's en werkgever. Bij dit team, waar een luisterend oor en tijd voor de cliënt hoog in het vaandel staan, voelt Ina zich al 25 jaar thuis.

VELDHOVEN - In het geheim heeft echtgenoot Ronald contact met de redactie, beseffende dat er zeker wel meer werknemers 25 jaar bij een bedrijf werken en een plaatsje in de krant verdienen. Toch trekt hij de stoute schoenen aan en -trots als Ronald is op zijn vrouw- wil hij toch heel even de schijnwerpers op Ina richten. Alleen haar werkgever Jan Hendriks weet van de verrassing. Een beetje tegensputterend loopt Ina mee naar de koffiekamer en vertelt met verbazing op haar gezicht: "Oh, als ik dit had geweten dan had ik het nooit gedaan! Er beginnen kwartjes te vallen," lacht Ina. Ik mocht afgelopen week ook al niet in de zak van mijn man zijn jas kijken, toen ik iets zocht. Dat vond ik al zo verdacht...Voor hetzelfde geld denk je aan een telefoonnummer van een vriendin en heb je een huwelijkscrisis te pakken." grapt ze. "Nee, dit is lief!"

Ronald Kip laat trots weten: "Mijn vrouw is als 30-jarig apothekersassistente begonnen bij deze apotheek en heeft zich daar ontwikkeld als een zeer gewaardeerd medewerkster voor de patiënten. Haar rol als apothekersassistente is niet alleen het verstrekken van medicijnen aan de balie maar ook een luisterend oor naar de patiënten toe als zij hun verhaal even kwijt willen, dus ook een zeer sterk sociaal karakter maakt dat de patiënten vaak met een fijn gevoel -zover dat mogelijk is buiten hun medische klachten- weer huiswaarts gaan. Ook mensen die niet in staat zijn om naar de apotheek te komen is voor Ina niets teveel om het te bezorgen als de vaste bezorger even niet kan."

Fijn team

Ina reageert hierop enigszins relativerend en benadrukt: "We hebben in ieder geval een heel fijn, vast team van collega's. Apotheker Jan Hendriks en een collega zijn 33 jaar geleden gestart met deze apotheek en het wil zeker iets zeggen als mensen hier zo lang en graag werken."

Op 1 oktober vieren we mijn jubileum met de collega's én hun partners bij mij thuis. Het dorpse karakter van deze apotheek is, ondanks de automatisering, behouden gebleven in de loop der jaren, ook al zijn er zeker dingen veranderd. De cliënten zijn mondiger geworden, wat de zorg wel intensiever maakt, maar dat is goed."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox