Logo veldhovensweekblad.nl


Ook sport komt zeker aan bod tijdens de Veldhovense Seniorendag.
Ook sport komt zeker aan bod tijdens de Veldhovense Seniorendag.

Veldhovense Seniorendag leert om grenzen te verleggen

De Veldhovense Seniorenraad organiseert op vrijdag 6 oktober de eerste Veldhovense Seniorendag voor 50-plussers. Doel van deze dag is mensen van 50 jaar en ouder bekend te maken met verschillende soorten vrijetijdsbesteding.

VELDHOVEN - "Er is voor 50-plussers ontzettend veel te doen in Veldhoven", zegt Bas Delfsma, ouderenadviseur / Coördinator Vrijwillige Thuis Zorg. In zijn rol als ouderenadviseur heeft hij samen met de Seniorenraad bekeken om deze dag een aansprekende invulling te geven. "Het programma moest vooral de jongere ouderen aanspreken. Mensen die nog volop in het actieve leven staan." Met de Seniorendag probeert de organisatie een ruim beeld te geven qua vrijetijdsbesteding. "Voor iedereen die deel wil nemen is er voldoende aanbod in het verlengde van de interesses. Op gebied van dans, muziek, cultuur, sport, internet, het programma kent een superbreed aanbod."

Snuffelen

Delfsma vertelt dat vele verenigingen, sportscholen en wijkgebouwen hun deuren deze dag wagenwijd open hebben staan om eens een keer te komen snuffelen. "Dat is zo ongeveer de bedoeling van deze dag; ontmoeten en bewegen. Zo kun je op de Heiberg samen sportief doen met je kleinkind. Met peuters tussen 2 en 5 jaar samen spelletjes doen. Een soortgelijk grootouders/ kleinkinderen/ oppaskinderen heeft plaats op de muziekschool. Samen met het kind op schoot muziek maken, op een leuke manier samen bezig zijn. Heel veel grootouders zoeken nieuwe manieren om het oppassen een andere invulling te geven, dit programma sluit daar perfect op aan."

Delfsma merkt op dat de meeste 50-plussers zelf prima invulling aan hun leven geven. De reden om toch een Seniorendag voor deze doelgroep te organiseren is heel eenvoudig. "Mensen draaien nu nog mee in het arbeidsproces, zijn mantelzorger, vrijwilliger etc. Soms te druk om zelf op zoek te gaan naar een leuke activiteit. En wat zou je dan willen doen? Sporten? Of toch iets meer op cultuur? Op deze Seniorendag kun je je grenzen verleggen en ervaren wat een cultureel of muzikaal programma te bieden heeft."

Voor meer info en aanmelden voor activiteiten: www.seniorenraadveldhoven.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox