Logo veldhovensweekblad.nl


Astrid Baggermans: 'Ziet het zelf, het magnifieke uitzicht, de vrijheid.' (Foto: Jurgen van Hoof).
Astrid Baggermans: 'Ziet het zelf, het magnifieke uitzicht, de vrijheid.' (Foto: Jurgen van Hoof).

'Thuis ontspan ik écht...'

Naam?
"Mijn naam is Astrid Baggermans"

Geboortedatum?
"Ik ben geboren op 19 december 1969"

Woont in Veldhoven in:
"Ik woon in de Abdijtuinen op de tiende verdieping"

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Mijn favoriete plekje is ontegenzeggelijk mijn huis, mijn eigen appartement, óns eigen appartement."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?
"Vanwege, nou ja, je ziet het zelf; het magnifieke uitzicht, de vrijheid… Hier kan ik echt volledig ontspannen. Ik werk fulltime, ga twee maal per week naar mijn moeder in het verpleeghuis en kook dan ook nog voor mijn vader...Weet je, we zijn graag overal bij, maar als ik thuis ben, gaat de televisie aan en lig ik op de bank tv te kijken. Dat kan ik doen in een hempje, een joggingbroek met slippers...niemand die mij hier ziet. Onze televisiehoek is echt een lighoek. In de badkamer hebben we ook een televisie, lekker in bad...Aah! dat is de ultieme ontspanning! Thuis is thuis en dan hoef ik lekker niks."

Kom je hier vaak?
"Ja, ik ben ook zoveel mogelijk thuis na mijn bezigheden..."

Neem je ook weleens iemand naar deze plek en hoe reageert die dan daarop?
"Omdat we op een appartement wonen, krijgen we niet zo vaak bezoek. Hiervoor woonden we in Kerkdriel, we laadden de boodschappen uit op de stoep, de buurvrouw deed dat ook en daarna was het koffie drinken. Hier heb je dat niet. Het voordeel is dat je heel veel privacy hebt, maar ik persoonlijk mis de spontane aanloop. We hebben wel een paar echte goede vrienden en daar koken we heel graag voor. Iedereen die hier binnenkomt, heeft ze zoiets van: "Wauw!" Door het glazen balkon zie je zowel de lucht –dáár tot aan Turnhout en rechts tot Tilburg- en de vogels als het groen, de fietsers.

Wil je zelf nog iets kwijt ?
"We hebben een supertijd gehad hier in de Abdijtuinen. Nu we naar Den Bosch gaan, wil ik wel weer naar de begane grond. Ik wil met vrienden kunnen barbecueën en tot in de late uurtjes buiten van een wijntje kunnen genieten."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox