Logo veldhovensweekblad.nl


Er is altijd genoeg te beleven tijdens Cult & Tumult. (Foto: archief Bert Jansen).
Er is altijd genoeg te beleven tijdens Cult & Tumult. (Foto: archief Bert Jansen).

Cult & Tumult biedt veel variatie

Het weekend van 22-23-24 september staat in het teken van Cult & Tumult. Een weekend lang genieten van onder andere muziek, kunst en cultuur.

VELDHOVEN - Cult & Tumult is in 1996 ontstaan door toenmalige beleidsambtenaar kunst en cultuur gemeente Veldhoven Arie den Braber. "Mijn opdracht was het organiseren van een evenement in het Citycentrum. De eerste keer was er alleen wat te doen op het Meiveld. Toen we daar door verbouwingswerkzaamheden uit moesten wijken naar een andere locatie kwamen we terecht op het kerkplein aan de Burg. van Hoofflaan, het zogenoemde plein bij Odeon." Dit was door de organisatie goed bevallen. Sindsdien staat het hoofdpodium elk jaar op het plein. "De eerste grote act was memorabel met een optreden van Anouk. Dat was echt geweldig."

Op verschillende locaties in het centrum valt van alles te beleven. "We hebben een breed programma voor bezoekers tussen de 0 en 99 jaar. Dat is ook de insteek van Cult & Tumult; zoveel mogelijk variatie voor een zo breed mogelijk publiek." De organisatie is er trots op dat er veel lokaal talent te zien is tijdens het festival. "Op de zaterdagavond hebben we weer een mooi programma op het hoofdpodium met dank aan een aantal lokale sponsoren. Voor het Meiveld hebben we gekozen voor een andere opzet. Dit jaar komt er geen tent maar staan er verschillende foodtrucks en zijn de activiteiten in de openlucht. Mogelijk gemaakt door Jeroen Verhagen van Ludiek en Paul Vredenberg van Studio '61."

Op vrijdagavond gaat het programma om 20.00 uur van start in Theater de Schalm. Daar draait de film Rock 'n Roll. In de grote zaal vanaf 20.00 uur veel muziek. In Studio '61 kunnen vanaf 21.00 uur de voetjes van de vloer. "Zaterdag en zondag gaan ook de overige activiteiten van start. Muziekschool Art4U en de bibliotheek hebben een bijzonder en gevarieerd programma. Op het Meiveld, in het Citycentrum, het Minneveld en Burgemeester Elsenpark staan bol van de activiteiten. Op zondag staan de deuren van Museum 't Oude Slot open met loungen in de museumtuin. Kinderen en ouders kunnen daar onder andere creatief bezig zijn met techniek en oud-Hollandse spelen. Vermeldingswaard zijn de spectaculaire kinderactiviteiten. "We hebben een teruggekeerde act: walk on water; in voorgaande edities een succes. Kinderen stonden in de rij om in de grote bubbel over het water te kunnen lopen." Iets nieuws is er ook dit jaar. "Op zondag om 10.00 uur fruhshoppen op het Meiveld, en lekker eten en drinken.

www.cultentumult.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox