Logo veldhovensweekblad.nl


Werk van Frijke Coumans, te zien bij museum 't Oude Slot.
Werk van Frijke Coumans, te zien bij museum 't Oude Slot.

Duo-expo We Care bij 't Oude Slot en De Kunstpraktijk

Museum 't Oude Slot en De Kunstpraktijk openen zondag 17 september in Veldhoven hun gezamenlijke expositie We Care. Kunstenaar Stan Gonera opent de expositie bij museum 't Oude Slot om 13.00 uur. Bij De Kunstpraktijk openen historicus Hans Strootman en sopraan Els van der Waard de expositie om 15.00 uur.

VELDHOVEN - Museum 't Oude Slot en De Kunstpraktijk - galerie, bed & breakfast, atelier - organiseren gezamenlijk de expositie op hun locaties. Zowel in het museum als bij De Kunstpraktijk exposeren kunstenaars hun beeldend werk vanuit de vraag hun eigen piëta vorm te geven. Piëta betekent piëteit of compassie, in de Katholieke Kerk is een piëta een afbeelding of uitbeelding van moeder Maria met haar overleden zoon Jezus Christus. Bekend zijn onder meer de piëta's van kunstenaars als Sandro Botticelli, Michelangelo en Vincent van Gogh.

Liefde

De kunstenaars in deze expositie maken in hun beelden emoties zichtbaar als compassie, verdriet, liefde of afscheid nemen van. Zij hebben de vrijheid het gegeven van de piëta ruim te interpreteren en te verbinden aan andere gebieden dan het katholieke geloof. We Care is ontstaan vanuit de gedachte dat de wereld waarin wij nu leven meer liefde en compassie nodig heeft.

Piëta's

Een twintigtal kunstenaars exposeert hun nieuwe werk in de galerieruimte en de guestroom bed & breakfast van De Kunstpraktijk. Hun piëta's laten zich zien in ruimtelijk werk, schilderijen, gedichten en installaties. Hans Strootman opent de expositie met een inleiding. Els van der Waard volgt met haar zang. Kunstenaar Alin DiraDuryan draagt in de loop van dit event haar gedichten voor.

Bij Museum 't Oude Slot zijn volksprenten met de piëta uit de eigen collectie van het museum te bewonderen en exposeert de 21-jarige kunstenares Frijke Coumans uit Breda. Haar expositie draait om liefde die hand in hand gaat met vergankelijkheid en tragiek. Ze ziet haar tentoonstelling als een oproep om lief te hebben, omdat dat niet voor altijd kan. De expositie We Care is op twee locaties te bezoeken van 17 september tot en met 5 november.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox