Veldhovenaar is chauffeur bij De Witte Raaf. FOTO: De Witte Raaf.
Veldhovenaar is chauffeur bij De Witte Raaf. FOTO: De Witte Raaf.

‘Hier ontstaan ook vriendschappen’

Algemeen

De Witte Raaf is een sociale vervoersdienst die oudere en mindervalide Eindhovenaren (vanaf 18 jaar) voor een gunstig tarief van deur-tot-deur vervoert binnen de grenzen van de gemeente Eindhoven. Daarnaast rijdt De Witte Raaf ook naar de ziekenhuizen in Veldhoven en Geldrop en Ikea in Son. Er wordt gereden van maandag tot en met vrijdag in de ochtend en middag en op de maandag- en donderdagavond. De Witte Raaf staat voor plezier en verbinding, zowel voor haar passagiers als voor vrijwilligers.

VELDHOVEN/EINDHOVEN - Joop Kemper, vrijwillige chauffeur en woonachtig in Veldhoven: “Ik rijd al jaren met veel plezier voor De Witte Raaf. Het werk geeft me heel veel voldoening. Ik vind het leuk om auto te rijden en ervoor te zorgen dat mensen die anders misschien nergens meer komen toch in staat te brengen om familie, brei- of eetclub, gymnastiek, zangles, zwemuurtje of kapper te bezoeken.”
“Door Corona hebben we niet in de avonden gereden en dat was een groot gemis voor onze leden. Nu we weer een paar avonden in de week rijden, kunnen we mensen ook weer in de middag naar een feestje brengen en dan in de avond na het diner weer ophalen en thuisbrengen. Hiervan wordt dankbaar gebruik gemaakt.”

Beperkt

Het sociaal maatschappelijke aspect van De Witte Raaf is groot en dat wordt ook door Theo Dekkers (66) onderstreept. Hij is sinds een jaar lid van De Witte Raaf.
Dekkers: “Bij mij is 12 jaar terug MS geconstateerd. Sinds een jaar kan ik niet meer werken of autorijden. Hierdoor werd ik enorm beperkt in mijn bewegingsvrijheid. Omdat mijn vrouw nog werkt en ik wil dat zij haar eigen leven blijft behouden, moest ik op zoek naar een geschikte vervoerder. Die heb ik gevonden in De Witte Raaf. De Witte Raaf brengt me niet alleen naar de therapie, maar ook naar familie, vrienden of bijvoorbeeld een restaurant.”
De Witte Raaf biedt haar leden dus niet alleen bewegingsvrijheid, zelfstandigheid, plezier en verbinding. Zij ontlast ook eventuele mantelzorgers.

Opknappen

Dat De Witte Raaf belangrijk is voor veel van haar leden blijkt wel uit het feit dat De Witte Raaf regelmatig taart, snoep of een bloemetje met een begeleidend bedankbriefje ontvangt.

‘Ik moest op zoek naar een geschikte vervoerder’


Kemper: “Met onze dienstverlening wordt voorkomen dat onze leden mogelijk in een isolement raken. Soms zie ik leden zichtbaar opknappen doordat ze met ons weer op pad gaan. Het is overigens niet zo dat iedereen altijd plezierritjes met ons maakt. We brengen de leden ook naar de fysio, ziekenhuis of pedicure.”

Gezellige club

De Witte Raaf brengt niet alleen plezier en verbinding voor haar leden, even zo goed ook voor haar vrijwilligers. De vrijwilligers, of zij nu op de bus rijden, de telefoon aannemen en de ritten inplannen, of andere kantoorwerkzaamheden verrichten; ze vinden het allemaal belangrijk zich zinvol in te zetten voor de medemens.
Kemper: “Ik ervaar De Witte Raaf als een gezellige club mensen, die De Witte Raaf een warm hart toedragen. De band onderling is hecht en er ontstaan ook vriendschappen. De leden zijn uitermate tevreden en dankbaar dat wij er voor hen zijn. Je ontmoet zoveel verschillende mensen met elk hun eigen verhaal en levenservaring. Dat is voor mij de reden dat ik elke keer zeer gemotiveerd en met heel veel zin naar de Witte Raaf ga. Daarom hoop ik dat ik dit werk nog jaren kan blijven doen.”

Enthousiast?

Alhoewel alleen Eindhovenaren lid kunnen worden van De Witte Raaf (dit, omdat De Witte Raaf alleen binnen de stadsgrenzen van Eindhoven rijdt), komt een groep vrijwilligers net als Joop Kemper uit de randgemeenten van Eindhoven.
Enthousiast geworden over het werk van De Witte Raaf en ook deel uit maken van deze hechte en toegewijde groep vrijwilligers? Met 4 uurtjes tijd en een rijbewijs B kun iemand al als chauffeur aan de slag gaan.

Voor meer informatie: 

(040) 251.16.11.

info@witteraafeindhoven.nl.

witteraafeindhoven.nl

Rian van Herk

De leden zijn uitermate tevreden en dankbaar

Afbeelding