Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Unieke sfeer

Algemeen

Het begint vaste traditie te worden en met de sneeuwval deze week was het echt even apres-ski. In Oerle was het weer drie dagen feest in een volle tent met feestvierders. Niet alleen uit Veldhoven maar ook zeker uit de omliggende dorpen. Dit jaar stond een dampende tent midden in een weiland en dat gaf toch wel een bijzonder sfeertje.

Met een lange oprijlaan door het weiland richting het grote feest. Ze zouden er in Oostenrijk jaloers op zijn. Op zondag mag ik altijd de biercantus mede presenteren en dat vind ik toch een fenomeen op zich. Stel je even voor: lange tafels, leuke groepjes en een band. Die krijgen allemaal een boekje met liedjes en tussendoor moet er bier gedronken worden. Plassen mag alleen als het pauze is en voor de rest gaat het om lekker feesten.

Ik zag sportteams, vrienden en zelfs collega’s lekker met elkaar plezier maken. Dat is toch wel genieten hoor. Met alles werd hard meegezongen van ‘Sweet Caroline’ tot ‘Ik wil je’. Waar ik het Veldhovens publiek echt om kan prijzen is dat ze zo maf kunnen doen. Even voor de duidelijkheid: in de goeie zin van het woord. Er worden vrienden gemaakt, ze lopen polonaise en gaan gedurende de avond steeds gekker doen. 

Het was een mooie zondag in het Veldhovense

Soms heb je de tranen in je ogen staan als er weer eentje een grap uithaalt. Het was in ieder geval een mooie zondag in het Veldhovense. Zo’n biercantus verdient in mijn ogen nog meer publiek want het is een unieke sfeer en echt zo’n mooie zondagactiviteit. Dus als ze volgend jaar weer een datum hebben schrijf je zeker in! Zoek een leuke club bij elkaar dan komt het goed. Het is echt een ervaring.

En dat zegt iemand die niet eens bier lust, kun je nagaan. Laat ik dat zingen nog even achterwege.

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat