Afbeelding van een eerdere bijeenkomst van Buddy Werkt, met links de uit Veldhoven afkomstige politicus Daan de Kort. FOTO: Freekje Groenemans.
Afbeelding van een eerdere bijeenkomst van Buddy Werkt, met links de uit Veldhoven afkomstige politicus Daan de Kort. FOTO: Freekje Groenemans. FREEKJE GROENEMANS FOTOGRAFIE

Buddy Werkt geeft 50-plussers een steuntje in de rug

Algemeen

In een tijd van krapte op de arbeidsmarkt blijft het potentieel en het talent van de 50-plusser vaak nog onbenut. Op 14 februari wordt er daarom in het Van der Valk Hotel Eindhoven een evenement gehouden waar werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact worden gebracht.

VELDHOVEN - Het evenement, Goud in handen, staat in het teken van connectie, een match maken en over elkaar leren. Het wegnemen van vooroordelen en het ontdekken van talent. De 50-plusser brengt een dosis ervaring en kennis mee die een werkgever ten goede kan komen. Ook de gemeente Veldhoven is deelnemer aan het initaitief.

Tijdens de middag wordt er een lezing gegeven door Annemarie van Gaal, bekend van tv. Er is een inhoudelijk panelgesprek over het onderwerp, en er is een meet en greet tussen de 50-plussers en de werkgevers om elkaar beter te leren kennen.

Buddy Werkt biedt trajecten waarin de werkzoekende gedurende 12 weken wordt begeleid door een doorgewinterde werkgever, een buddy. Hij of zij is een persoonlijk aanspreekpunt, een klankbord en vraagbaak, adviseur en tipgever. De buddy biedt toegang tot een netwerk dat de baan zou kunnen opleveren waar de werkzoekende aan toe is. Aan het buddytraject zijn workshops en trainingen toegevoegd. Onder leiding van een professionele trainer worden thema’s als netwerken, pitchen, social media en cv belicht. 

Buddy Werkt is een initiatief van diverse gemeenten in de regio, waaronder Veldhoven, en Ergon en UWV. Samen dachten zij na over de vraag hoe werkzoekende 50-plussers een kans op de arbeidsmarkt kan worden geboden. “Als we intensiever met elkaar gaan samenwerken en als we het bedrijfsleven hierbij betrekken, kunnen we meer voor deze doelgroep betekenen. Zo ontstond het idee van een ‘werkgeversbuddy’ die de werkzoekende kan helpen met het zoeken naar en het vinden van ingangen bij mogelijke werkgevers, en tegelijkertijd de kandidaat de spiegel kan voorhouden.

Buddy Werkt heeft ondertussen 120 buddy’s en werkzoekenden aan elkaar gekoppeld Geïnteresseerde werkgevers en werkzoekenden kunnen zich aanmelden voor het evenement via de website van Buddy Werkt. Deelname aan het evenement is gratis. Voor meer info en aanmelden:

buddywerkt.nl

Aanmelden

Van de redactie

De buddy biedt een toegang tot baan en een netwerk

Afbeelding