Elja Smeets geeft muzikale workshops voor de allerkleinsten. Tekst: Alinda van Neerven.
Elja Smeets geeft muzikale workshops voor de allerkleinsten. Tekst: Alinda van Neerven.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Algemeen

VELDHOVEN - Wat heeft Bibliotheek Veldhoven aan nieuws en activiteiten de melden?

Lezen & Liedjes

DE BIEB - Voorlezen beleef je samen! Tijdens de Nationale Voorleesdagen besteden boekhandels, bibliotheken, kinderopvang en scholen extra aandacht aan het voorlezen. In de bieb geeft Elja Smeets van Muziek Fantastique 4x de muzikale workshop ‘Lezen & Liedjes’ voor 1- tot 4-jarigen rondom het prentenboek ‘Nee! zei Konijn’. Elja leest voor en voegt leuke, muzikale elementen toe aan het verhaal. Na het voorlezen gaat het muziekplezier nog even door in het thema van het verhaal met een verwerkingsactiviteit.

Woensdag 25 januari & vrijdag 3 februari, diverse tijdstippen. Entree gratis na aanmelding: 

bibliotheekveldhoven.nl/lezen-liedjes

Beter ademen

DE BIEB - Huub Smits vertelt over de Buteyko-ademhalingsmethode die kan zorgen voor een vermindering van gezondheidsproblemen. Huub: “Veertig procent van alle mensen ademen verkeerd. Het kan leiden tot diverse gezondheidsklachten. Met de Buteyko-ademhalingstraining kunnen je klachten verminderen of zelfs verdwijnen en je krijgt meer energie.” 

Donderdag 19 januari, 19.00-20.30 uur. Deelname gratis na aanmelding:

bibliotheekveldhoven.nl/ademen

Week van de Lieve Briefjes

DE BIEB - Het is een klein gebaar dat door veel mensen gewaardeerd wordt: een lieve kaart. In de bieb kunnen bezoekers tijdens de Week van de Lieve Briefjes een mooie ansichtkaart uitkiezen om te schrijven en versturen. Dit jaar is de Bibliotheek Veldhoven één van de afhaalpunten. Kies in de bieb een mooie kaart uit om te schrijven en versturen.

Zaterdag 14 t/m vrijdag 20 januari. Deelname gratis, aanmelden niet nodig. Meer informatie:

bibliotheekveldhoven.nl/lieve-briefjes 

Joost Oomen

De BIEB - De vrolijkste schrijver en dichter van Nederland komt naar Veldhoven! Joost is een groot voorstander van vrolijke literatuur, want verdrietige is er naar zijn mening al genoeg. Met zijn debuutroman ‘Het Perenlied’ leverde hij bewust een ‘jubelend blij boek’ af. 

Woensdag 8 februari, 20.00-22.00 uur. Entree € 12,50 / € 10,- (biebleden). Meer info en kaarten:

bibliotheekveldhoven.nl/joost

bibliotheekveldhoven.nl