Peter Kuipers Munneke geeft een lezing in bibliotheek Veldhoven. Tekst: Alinda van Neerven. FOTO: Tineke Dijkstra.
Peter Kuipers Munneke geeft een lezing in bibliotheek Veldhoven. Tekst: Alinda van Neerven. FOTO: Tineke Dijkstra. Tineke Dijkstra

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Algemeen

VELDHOVEN - Wat heeft Bibliotheek Veldhoven aan nieuws en activiteiten de melden?

Peter Kuipers Munneke

BIEB - De leukste weerman van Nederland komt naar Veldhoven! Dat wordt een leuke én leerzame avond vol wetenswaardigheden over het weer en het klimaat. Munneke, sinds 2013 weerman bij het NOS-Journaal, is klimaatonderzoeker bij het IMAU (specialisme poolgebieden). In de bieb vertelt Peter Kuipers Munneke over de toegevoegde waarde van de weerman, en wat een weerman wel en niet kan voorspellen.

Woensdag 18 januari, 19.30-21.00 uur. 

bibliotheekveldhoven.nl/munneke

Lieve Briefjes

BIEB - Het is een klein gebaar dat door veel mensen gewaardeerd wordt: een lieve kaart. In de bieb kunnen bezoekers tijdens de Week van de Lieve Briefjes een mooie ansichtkaart uitkiezen om te schrijven en versturen. Voor de buurvrouw, een goede vriend of familielid. In 2022 zijn tijdens deze week 36.000 ansichtkaarten verspreid en dit jaar is de Bibliotheek Veldhoven één van de afhaalpunten. Kies in de bieb een mooie kaart uit om te schrijven en versturen.

Zaterdag 14 t/m vrijdag 20 januari. Deelname gratis.

bibliotheekveldhoven.nl/lieve-briefjes 

Bouwen met Bricks

DE BIEB - Tijdens de drie workshops ‘Bouwen met Bricks’ worden kinderen uitgedaagd om creatieve en technische oplossingen te bedenken en gave dingen te maken met bouwsteentjes, zoals pretpark attracties, robots en sportwagens. De workshops worden gegeven voor Broni Abramiuc van Young Engineers en geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar.

Dinsdag 17 januari, 14 februari en 21 maart, 15.00-16.15 uur. Meer info en kaarten:

www.bibliotheekveldhoven.nl/bricks

Beter ademen

BIEB - Huub Smits vertelt over de Buteyko-ademhalingsmethode die kan zorgen voor een vermindering van gezondheidsproblemen. Ook mensen met Longcovid kunnen baat hebben met de Buteyko-methode, evenals mensen met langdurige stress.”

Donderdag 19 januari, 19.00-20.30 uur. Deelname gratis na aanmelding:

www.bibliotheekveldhoven.nl/ademen

bibliotheekveldhoven.nl