Nu kan het nog, maar volgende week kunnen fietsers geen gebruik meer maken van de Kempenbaan. FOTO: Bert Jansen.
Nu kan het nog, maar volgende week kunnen fietsers geen gebruik meer maken van de Kempenbaan. FOTO: Bert Jansen. Bert Jansen

Fiets- en voetpaden afgesloten

Algemeen

Om rekening mee te houden. Vanaf 16 januari worden de fiets- en voetpaden langs Kempenbaan-Oost en Meerveldhovenseweg/Karel de Grotelaan tussen De Run 3100/4200 en Bouvigne afgesloten. De werkzaamheden staan onder meer in het kader van een grootscheepse reconstructie, en de aanleg van een fietstunnel.

VELDHOVEN - De gemeente Veldhoven meldt hierover: “Dit jaar vernieuwen we de Kempenbaan-Oost. Een belangrijk onderdeel daarvan is de bouw van de fietstunnel en het mini-busstation. Voordat het zover is, worden eerst kabels en leidingen omgelegd. Dat gebeurt langs de Kempenbaan in Veldhoven én langs de Meerveldhovenseweg/Karel de Grotelaan in Eindhoven. De fiets- en voetpaden sluiten we om veiligheidsredenen af. 

Vanaf maandag 16 januari tot in het najaar worden fietsers en voetgangers tussen Eindhoven en Veldhoven/De Run omgeleid via: Ulenpas, De Run 4200 en andersom. Via Bouvigne, Herlaer, Cranendonck, Julianastraat, Oranje Nassaulaan, Provincialeweg, De Run 3100 en andersom.

Vanaf 16 januari zijn ook allebei de aansluitingen aan de noordkant van De Run 1100 op de Julianastraat tijdelijk afgesloten. Er wordt dan gewerkt op De Run 1100. Fietsers en voetgangers met een bestemming op De Run 1100 worden omgeleid via de Julianastraat, Oranje Nassaulaan en Provincialeweg. Deze afsluiting duurt tot maart dit jaar. Eind maart zijn de kabels en leidingen omgelegd. Dan wordt gestart met de vernieuwing van de Kempenbaan. Voordat daarmee wordt begonnen, houdt de gemeente nog een informatiebijeenkomst waar de plannen en aanpak van de werkzaamheden worden toegelicht.