Museum 't Oude Slot ligt er fraai bij. FOTO: Melvin van Liebergen.
Museum 't Oude Slot ligt er fraai bij. FOTO: Melvin van Liebergen. Melvin van Liebergen L-Mount Media

Museum ‘t Oude Slot laat zijn volledige collectie zien

Algemeen

Museum ’t Oude Slot toont voortaan ‘alles’. Bezoekers kunnen sinds kort de volledige collectie van museum ’t Oude Slot te bekijken, dus inclusief alles wat voorheen opgeslagen was in het depot. Daarvoor is het ‘collectiehuis’ ingericht. “Trots dat we hier in Veldhoven onze hele collectie kunnen tonen.”

VELDHOVEN - In het collectiehuis wordt -naast een uitgebreide verzameling gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden- ook een van de grotere verzamelingen volksprenten van Nederland uit de 17de, 18de en 19de eeuw getoond.

Digitaal

De achterliggende twee jaren, tijdens de coronapandemie, was het museum regelmatig gedwongen gesloten. Toch is er deze periode zeker niet stilgezeten. Verschillende ruimtes in de oude museumboerderij waren eerder niet toegankelijk voor publiek. Deze ruimtes zijn intussen ook ingericht als museumzaal en voortaan te bezoeken. Ook is sinds medio 2020 de hele collectie digitaal toegankelijk via de website van het museum. In de tuin staat het ‘collectiehuis’: hier presenteert het museum voortaan álles wat in depot is. 

Museumdirecteur Hans Sonnemans vertelt met gepaste trots: “Dit is redelijk uniek in Nederland, er zijn maar enkele musea die dit doen. We zijn uiteraard niet te vergelijken met het Depot van Booijmans van Beuningen, maar we zijn wél trots dat we hier in Veldhoven onze hele collectie kunnen tonen.

Omdat er nu zoveel méér te bekijken is, verhoogt het museum per 1 januari 2023 de entreeprijs. Volwassenen betalen dan 5,50 euro. Jeugd tot en met 17 jaar betaalt dan 3,50 euro. 

Museum ‘t Oude Slot heeft veel te bieden. In de historische boerderij vinden bezoekers een grote collectie volkskunst en beeldcultuur, gebruiksvoorwerpen uit het vroegere leven in de Kempen en de verhalen daarbij. Bekijk de vaste collectie of een verrassende tijdelijke expositie. Wandel door de mooie museumtuin met diverse beelden en neem een drankje in het museumcafé met terras. 

Museum ’t Oude Slot is niet alleen een museum maar ook een educatief centrum. Daarnaast is het ook een geliefde monumentale trouwlocatie. In het museumcafé en de tuin vinden regelmatig (muzikale) evenementen plaats die passen op de historische locatie van ‘t Oude Slot.

museumoudeslot.nl

Van de redactie

Verschillende ruimtes waren eerder niet toegankelijk

Afbeelding