Logo veldhovensweekblad.nl


Frank Verspaandonk is verslingerd aan de wielersport. (Foto: Bert Jansen).
Frank Verspaandonk is verslingerd aan de wielersport. (Foto: Bert Jansen).

'Individuele sport past beter bij mij'

"Ik ben graag buiten en hou van wandelen en fietsen." Veldhovenaar Frank Verspaandonk vertelt over zijn sport… wielrennen.

VELDHOVEN - Op zijn 16e is Frank Verspaandonk begonnen met fietsen. "Ik zat daarvoor op voetbal maar ik kwam er achter dat een individuele sport beter past bij mij. Dat ligt het altijd aan jezelf sla het niet goed is." Zijn eerste fiets was een getripte. "Een gewone sportfiets waar ik de spatborden af had gehaald. Daar heb ik mijn eerste lange rit op gefietst, 200 kilometer naar Zeeland."

Op zijn zeventiende fietste hij de Elfstedentocht van 240 kilometer. "Kort daarna ben ik wedstrijden gaan rijden bij de junioren. Net voordat ik de overstap wilde maken naar de amateurs, brak ik mijn been en mijn arm uit de kom. Ik moest daarna een half jaar revalideren." Na de revalidatie kocht Frank en nieuwe fiets en stapte weer op, dit keer bij de amateurs. "Daar heb ik een paar jaar bij gereden, maar eerlijk gezegd was ik niet echt een goede. Ik heb de nodige wedstrijden gewonnen en 2 keer een massasprint, maar ik kon niet tippen aan de jongens waar ik mee reed. Dat waren grote namen zoals Bert Oosterbosch en Peter Winnen." Na 35 jaar te zijn gestopt heeft hij weer een fiets gekocht en zijn oude hobby weer opgepakt. "In eerste instantie voor de conditie. Inmiddels heb ik al weer de nodige kilometers in de benen. Het fietsen is voor mij ontspanning door inspanning. Ik kan gaan wanneer ik wil, alleen, met tweeën of met een groep. Dan fietsen we voor de gezelligheid maar ook wel met een beetje een wedstrijdelement." Tijdens zijn fietstochten krijgt hij vaak inspiratie. "Mijn beste ideeën komen als ik fiets. Dan ben ik ontspannen en geniet van de natuur. Er is zoveel moois te zien onderweg." Verspaandonk houdt van een uitdaging. "Vooral voor mezelf. Ergens naartoe fietsen, voor een doel. Toen ik weer opstapte maakte ik gelijk rondes van 30, 40 tot 60 kilometer. Heerlijk! Tijdens zo'n rit vatte ik het plan op om weer eens een rit te rijden. Mijn keuze viel op Diekirch – Valkenswaard, 254 kilometer van Luxenburg naar Nederland. Inmiddels heb ik deze rit uitgereden. Daarbij heb ik me laten sponsoren voor twee goede doelen namelijk SOK Veldhoven om het carnaval nieuwe leven in te blazen en om Team KinG te ondersteunen n de strijd tegen kanker. Diverse particulieren en bedrijven hebben de rit gesponsord. Hoeveel ik precies bij elkaar heb gefietst zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden."

Bijdragen en toegezegde sponsorgelden kunnen worden bijgeschreven op rekeningnummer NL25 RABO 0159 6973 01 ten name van SOK Veldhoven.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox